Magazin
119 ogledov

Bonton na službeni zabavi

Na službeni zabavi bodite zmerni. Pijančevanje nikakor ni primerno. (Foto: Shutt Žurnal24 main
Najbrž je popolnoma jasno, da obnašanje kakor ob stojnici s kuhanim vinom v družbi prijateljev nikakor ni primerno za službene zabave

Čeprav so službene zabave organizirane v duhu zabav, je vseeno treba postaviti in upoštevati mejo med dovoljeno in pretirano sproščenostjo. Službena zabava je dogodek, na katerem je naše obnašanje pod drobnogledom tistih, ki bodo morda odločali o našem položaju na karierni lestvici.

Ne delajte zalog
Zadnje čase je tudi pri nas priljubljen način strežbe bife. Tlačenje vsega hkrati na krožnik res ni potrebno. Vsakič vzemite le nekaj hrane in ne delajte zalog za celo mizo.

Kričanje ni primerno
Pogovor za mizo naj bo prijetno tih. Šepetanje je nevljudno, kričanje prav tako. V velikih prostorih preprosto ne smete vzbujati pozornosti s svojimi glasovnimi sposobnostmi. Čeprav je vaša šala, ki jo želite povedati kolegu, odlična, morda ni primerna za celo družbo.

Ostanite trezni
Če se želite napiti, to storite v prostem času. Pri pitju veljajo določena pravila, tako kot pri vsem. A glavno pravilo je, da ostanete trezni. Čeprav ste zanimivi z nekaj alkohola v krvi, pa tako obnašanje na službenih zabavah ni primerno. Če že zvrnete kozarček, naj vas ne zanese, saj šef res ni pravi naslov za stresanje pijanskih šal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.