Magazin
71 ogledov

Božiček vsako leto dobi več pisem

Otrok naj Božičku napiše posebno pismo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Božičku je letos pisma poslalo več kot 15 tisoč otrok iz Slovenije, so sporočili s Pošte Slovenije.

Tako kot nekatere tuje pošte tudi pri Pošti Slovenije v decembru zaznavajo znatno več pisem in risbic otrok Božičku v sklopu njihovega projekta Božičkova pošta. Koliko otrok je letos poslalo pisma, še ne vedo, saj se je akcija zaključila včeraj, ocenjujejo pa, da bo število sodelujočih letos preseglo lansko število, ko se je na dobrega moža obrnilo 15 tisoč otrok. "Iz leta v leto je odziv na projekt Božičkova pošta, v katerem sodelujejo tako posamezni otroci kot skupine iz vrtcev in šol, večji. Leta 2011 je Božiček prejel sedem tisoč pisem otrok, lani pa je število naraslo že na skoraj 15 tisoč," so sporočili s Pošte Slovenije. Tudi pisma, ki niso neposredno naslovljena na poštnega Božička, a imajo v naslovu napisano na primer Božiček, Severni tečaj in druge podobne nepopolne naslove, prispejo k mariborskemu Božičku Pošte Slovenije.

Božiček vsem pošlje darilo

"Otroci običajno napišejo, da so bili med letom pridni in si največkrat zaželijo kakšno igračo. Prispejo pa tudi pisma, v katerih prosijo Božička, naj pomaga ubogim, lačnim in žrtvam vojn," je dejala Megi Jarc s Pošte Slovenije. Na Božička se največkrat obrnejo otroci od tretjega do osmega leta. Prav vsem, ki v pismu pripišejo naslov, pa Božiček odpiše in v pošiljko priloži darilce.

Čeprav tradicionalno pošiljanje pisem zamenjuje elektronska pošta, pri Pošti Slovenije ugotavljajo, da otroci Božičku še zmeraj pišejo klasična pisma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.