Magazin
25 ogledov

Božični sejmi že ta konec tedna

Božični sejmi imajo v vsakem mestu svoj čar. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Predpraznični sejmi se v številnih mestih začnejo že ta konec tedna.

Praznične luči bodo po številnih mestih prižgali že ta konec tedna, ko bodo odprli tudi predpraznične božične sejme.

898 stojnic na Dunaju. Christkindlmarkt, največji božični sejem na trgu pred mestno hišo, ki vsako leto privabi približno tri milijone obiskovalcev, se je odprl že 13. novembra in bo trajal do božiča. Pred dvorcem Schönbrunn bo vsak dan od 10. do 21. ure odprt božični sejem s stojnicami ročno izdelanih predmetov, v cesarskem dvorcu pa bo na ogled razstava jaslic. Številne turistične agencije ponujajo dnevne organizirane izlete z avtobusom, in sicer po ceni od 34 evrov na osebo.

Organizirani izleti
  • Dunaj 34 evrov
  • Salzburg 38 evrov
  • Budimpešta 38 evrov

Mozartova prestolnica. Tudi Salzburg bo v prihodnjih dneh že odprl svoje božične stojnice. Za izlet boste odšteli od 38 evrov, ustavili pa se boste še v bližnji vasi Oberndorf, kjer si boste ogledali spominsko kapelico svete noči.

Od petka v Gradcu. Posebnost adventnega časa v Gradcu bodo jaslice na ledu, ki bodo zaživele 27. novembra, božični sejem pa boste lahko obiskali že ta petek. Na ogled bodo številne stojnice z božično ponudbo, na umetniški tržnici pa boste lahko sodelovali v različnih delavnicah izdelovanja sveč in podobnega. Za izlet z agencijo boste za dve osebi odšteli od 42 evrov, vmes pa se boste ustavili še v tovarni čokolade.

Budimpešta od 38 evrov. Po Elizabetinem mostu boste prispeli v Budimpešto, ki jo lahko z agencijo obiščete za 38 evrov na osebo. Poleg tega se boste sprehodili ob praznično razsvetljeni Donavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.