Magazin
6 ogledov

Božično-novoletni koncert Anje Bukovec

Bukovčevo bodo spremljali godalni kvartet Rožmarinke, pianist Simon Krečič in si Žurnal24 main
V Grand hotelu Union v Ljubljani bo drevi ob 20. uri mogoče prisluhniti violinistki Anji Bukovec.

Na božično-novoletnem koncertu, ki ga poklanja ljubiteljem vrhunske klasične in filmske glasbe, jo bodo spremljali godalni kvartet Rožmarinke, pianist Simon Krečič in simfonični orkester Glasbene šole Celje pod taktirko Matjaža Brežnika.

Violinistka bo na koncertu v organizaciji agencije Hommage predstavila praznično obarvan program klasične in filmske glasbe. Zaigrala bo dela Johna Williamsa, Manuela de Falle, Antonina Dvoržaka, Mauricea Ravela in Nine Šenk, krstno pa bo izvedla tudi novo delo priznanega skladatelja Roka Goloba. Posebne priredbe nekaterih del bo prispeval skladatelj Jani Golob, so sporočili organizatorji.

Bukovčeva je marca 2007 izdala prvenec Gemini, ki v 12 skladbah Igorja Stravinskega, Astorja Piazzolle in Georgea Gershwina predstavlja prerez njenega ustvarjanja. Konec decembra 2007 je v sodelovanju s simfoničnim orkestrom Simfonika in glasbenimi gosti izvedla edinstven program klasičnih del, pomešanih z jazzom in filmsko glasbo.

V prvi polovici leta 2008 je Anja Bukovec v sklopu prve samostojne svetovne turneje nastopila v Kairu, Tel Avivu, Madridu, Lizboni, Berlinu, Edinburghu, Pragi, Bratislavi, Sarajevu, Skopju, Kijevu, Ottawi, New Yorku in Washingtonu, od koder se vrača na slovenske glasbene odre, so še zapisali organizatorji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.