Magazin
32 ogledov

Bralka: "Resnično je bil debil"

moški Shutterstock
Razkrivanje napak in poudarjanje lenobe na zmenku nimata kaj iskati. Vsaj na prvem ne. Naša bralka se je na zmenku znašla s prav takšnim fantom, ki je za zaključek večera želel še poljub.

Hujših zmenkov je bilo več. Veliko je bilo tišine in vlečenja besed iz sogovornika, a en zmenek res izstopa. Dobila sem se s sogovornikom z mIRC-a, s katerim sva dlje časa klepetala. Zmenek je bil njegova ideja.

Od mene naj bi bil starejši kaka tri leta, študent fizike. No, saj ne namigujem, da so vsi fiziki za zmenke nesposobni, to je zgolj podatek. Celih 30 minut sem ga čakala na Aškerčevi pri semaforju. Ko je prišel, se mi je opravičil za zamudo z izgovorom, da je moral prej spiti pivo za pogum. Prav nič nisem bila zadovoljna, in če bi bila malce drznejša, bi brez besed stekla čez cesto na postajo, naravnost na avtobus. Bila sem kar malce jezna.

Šla sva na sprehod po Ljubljani. Pogovor je stekel o njegovi malomarnosti v stanovanju, da mu hodi stanodajalka pospravljat, ker sta s cimrom preveč lena, da bi pospravljala sama. Da, ko se mačke naberejo, jih enostavno vrže v koš in to je to ... In o treh letih, ki jih je preživel z bivšo punco, in o tem, kako zdaj na veliko hodi na zmenke (aja?). Ves pogovor se je vrtel v slogu 'Glej, kako sem beden, a nisem faca?'.

Ko sem res imela dovolj, sem hotela domov. Nenavadno, ponudil se je za prevoz, saj sem se morala peljati do Šentvida. Nisem hotela, ker sem ga imela res dovolj, a na koncu me je prepričal. Na polički v avtomobilu je imel očala. Vprašala sem ga, zakaj jih ne nosi. Rekel je, da jih mora nositi med vožnjo. "In zakaj jih zdaj ne?" Rekel je, da jih nosi, ko vozi pomembne ljudi. Kako velika napaka, da sem se usedla v avto ... Vsa vožnja od centra do Šentvida je tekla v takem tonu.

Res ne vem, kaj sem naredila hudega temu človeku, da se je do mene tako vedel. Ko sva prišla do mojega stanovanja, se je ponudil, da bi še kdaj šla na zmenek, saj se je on baje imel super. Zaželel si je celo še lupčka za lahko noč. Seveda mu nisem ustregla! Naslednjič me je v klepetalnici spet kliknil in vprašal, zakaj se nočem več pogovarjati z njim. Povedala sem mu, da je idiot in da sva zaključila. On je bil ves začuden, da se nisem imela dobro. Tip je bil resnično debil!

Bralka Sonja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.