Magazin
8 ogledov

Brazilke nore na umetne

Na brazilskih plažah je zaželena popolnost. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Brazilija je dežela, kjer vlada kult lepega telesa in kjer številke govorijo, da je obsedenost s popolnim telesnim telesom še veliko večja, kot ste mislili.

Estetska kirurgija v Brazliji resnično cveti. Leta 2009 je bilo v največji deželi Južne Amerike, kjer živi dobrih 190 milijonov ljudi, vsak dan v povprečju izvedenih več kot 1700 lepotnih operacij, v celem letu pa so naredili več kot 640 tisoč lepotnih posegov, je ugotovil IBOPE, Brazilski inštitut za javno mnenje in statistiko. 82 odstotkov lepotnih operacij je bilo opravljenih na ženskah, ki so se najpogosteje odločale za povečanje prsi in liposukcijo. In želje Brazilk so vse večje, dobesedno. "Velikost silikonskih vsadkov je bila pred nekaj leti med 150 in 220 mililitri, danes pa so najpogostejši 280-, 300- in 350-mililitrski vsadki," je pojasnila ena od brazilskih plastičnih kirurginj. Moški se najpogosteje odločajo za korekcijo vek in nosu.

Vse večji vsadki
Lepotne operacije si v Braziliji, kjer je preživljanje prostega časa na plažah del vsakdana, privošči tudi vse več tistih z nižjimi dohodki, saj za polepšanje telesa Brazilci marsikdaj lahko dobijo zelo ugodno posojilo. Vse za lepo telo torej!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.