Magazin
30 ogledov

Brez sponzorjev ni smeha

scena 13.02.14. burdundanga, foto: luca quaia luca quaia
V Celju bo živahno s tremi tedni komedije, ki letos prinašajo novost – delavnico stand upa.

V Slovenskem ljudskem gledališču (SLG) Celje je vse nared, da se dvigne zastor na letošnjem festivalu Dnevov komedije. Ta bo trajal vse četrtke, petke in sobote od 27. februarja do 15. marca.

"To naj bodo dnevi, rezervirani samo za smeh," pravijo v SLG Celje, kjer hkrati priznavajo, da je pripraviti takšen festival vse težje, zato tudi letos smeha ne bi bilo, če jim ne bi na pomoč priskočili številni sponzorji in donatorji.

Komedije, satire, farse

Na Velikem odru SLG Celje bomo v tekmovalnem programu videli osem predstav po izboru selektorice festivala Tatjane Doma in sklepno predstavo, na kateri bodo podelili nagrade za žlahtno predstavo, žlahtnega režiserja, žlahtno komedijantko in žlahtnega komedijanta, o katerih bo odločala žirija.

Gledalci bodo tudi letos vsak večer izbrali svojo komedijantko ali komedijanta večera in glasovali za najboljšo komedijo festivala. Najprej si bodo lahko ogledali komično dramo Inštrukcija, sledile pa bodo Govorice, Tak si, Misterij buffo, Pazi, m@il!, Burundanga, Sedem let skomin in druge.

Stand up za vse

Žlahtno komedijsko pero bo letos prejel avtor komedije Vorkšop na Moljera, organizatorji pa so ponosni tudi na novost letošnjega festivala. Gre za delavnice stand upa, ki jih bo vodil eden od najbolj znanih slovenskih stand up komikov Andrej Težak - Tešky, namenjene pa bodo starejšim od 16 let, ki se želijo pobliže spoznati s stand upom in se v njem preizkusiti. Delavnice so namenjene tako začetnikom kot tistim, ki že imajo izkušnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.