Magazin
23 ogledov

Britanci: monogamija je nenaravna

Žurnal24 main
Tretjina Britancev meni, da je monogamija nenaravna in da bi morali biti homoseksualni spolni odnosi prepovedani. Mladi Britanci so bistveno bolj promiskuitetni kot Britanke.

Nedavna britanska raziskava inštituta ICM je pokazala, da se vsakemu petemu Britancu monogamija zdi nezaželena, skoraj tretjina pa jih meni, da je nenaravna. Ugotovili so tudi, da 24 odstotkov Britancev meni, da bi morali biti homoseksualni spolni odnosi prepovedani. Raziskava je vključevala 1044 mladih nad 16 let.

Medtem ko so mladi Britanci bistveno bolj promiskuitetni kot prejšnje generacije, pa ženske nasprotno večinoma menijo, da je monogamija naravna in zaželena. Poročilo navaja, da je 18 odstotkov vprašanih prevaralo svojega trenutnega partnerja, od teh jih je 56 odstotkov varalo z osebo, ki jo njihov partner oziroma partnerica pozna ali z njo prijateljuje. Približno 49 odstotkov anketirancev je priznalo, da je imelo spolni odnos za eno noč, medtem ko jih je 21 odstotkov priznalo, da so imeli spolni odnos z osebo, katere imena niso poznali. Poročilo pravi, da se ženske večinoma potrudijo in osebo vprašajo po imenu, preden se z njo spustijo v spolne odnose. 13 odstotkov anketirancev je priznalo, da so imeli spolne stike z osebo istega spola.

Povprečno so anketiranci nedolžnost izgubili med 16. in 17. letom starosti in imeli povprečno devet spolnih partnerjev, 20 odstotkov pa jih je imelo več kot 10. Na vprašanje, ali so kdaj imeli spolne odnose z osebo drugačne barve, je 28 odstotkov vprašanih odgovorilo pritrdilno, 43 odstotkov pa jih je dejalo, da tega nikoli ne bi storili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.