Magazin
171 ogledov

"Če ne seksate, vsaj masturbirajte"

Erotične igračke v postelji lahko rešijo vaš zakon. (Foto: Žurnal24)
1/19
Žurnal24 main
Erotične igračke. Uporabljajte jih sami ali v paru. Novosti so v materialih in oblikah, analno ni več tabu.

“Industrija erotičnih pripomočkov je v 20 letih, odkar se ukvarjam s tem, močno napredovala. Včasih so bili vibratorji na dotik neprijetni in le v obliki penisa, zdaj pa so vseh možnih barv in oblik, več je stopenj vibriranja in izboljšali so se materiali, ki ustvarjajo občutek stika s človeško kožo ter so za nožnico ali anus izjemno prijetni,” ob 20-letnici Red Shopa na Gornjem trgu v Ljubljani pove Nada Krivokapić Črešnik, lastnica prve erotične trgovine v Sloveniji.

Tabuji se rušijo
Krivokapić Črešnikova opaža, da se tabuji o spolnosti počasi razbijajo, k čemur veliko pripomorejo tudi mediji. “Vse več ljudi prihaja k meni po nasvet; ne gre več le za popestritev spolnosti, ampak za odpravljanje konkretnih težav, kot so prehiter izliv, težave z erekcijo ali libidom in nezmožnost doživljanja orgazma,” pravi in dodaja, da tudi analni seks ni več takšen tabu, kot je bil pred leti. “Pomembno se mi zdi, da je prva izkušnja prijetna, zato v partnerico ali partnerja ne prodrite brez njene oziroma njegove pripravljenosti in dolge predigre, saj je to lahko boleče. Uporabite primeren lubrikant, vzdušje pa mora biti sproščeno,” svetuje prva dama slovenske erotične trgovine.

Zlato pravilo za dober spolni odnos je komunikacija. Seksajte vsak dan! Če ne, potem vsaj masturbirajte.
Nada Krivokapić Črešnik, Red Shop

V njeni trgovini boste našli izdelke, ki jih lahko uporabljate posamezniki, pari, po dve ženski ali po dva moška. “Sledimo zadnjim svetovnim smernicam na tem področju, poudarek pa dajemo kakovosti in osebnemu svetovanju. Po 20 letih lahko rečem, da delam za dušo, ljudem pa z veseljem svetujem in z njimi delim bogate izkušnje s področja intimnega življenja,” sklene Krivokapić Črešnikova.

Čiščenje igračk
“Erotičnih igračk ne prekuhavajte, saj boste tako poškodovali material. Obrišete jih lahko z intimnimi robčki ali pa samo sperete pod tekočo vodo,” o čiščenju igračk svetuje Krivokapić Črešnikova in dodaja, da jih nato le rahlo obrišite ter ne drgnite z brisačo. Shranjujte jih v primerni embalaži.

Za tečne med sestankom
Stimulator je erotična igračka, ki jo lahko uporabljate pri samozadovoljevanju ali ljubljenju v paru. “Uporabljate ga lahko za draženje klitorisa ali točke G, za vaginalno ali analno stimulacijo, namenjen pa je predvsem draženju klitorisa, s spolnim odnosom ali brez,” pojasnjuje Krivokapić Črešnikova in dodaja: “Tečne šefice naj ga vklopijo med sestankom.”    

Masirajte prostato
“Opažam, da ima vedno več moških težave z erekcijo, in pri tem ne mislim le na starejše, vedno več je tudi mlajših,” pravi Nada Krivokapić Črešnik, ki to pripisuje hitremu tempu življenja in stresu. “Prostata je šibka točka moških, vse težave in stres se zberejo v njej, in moškim, ki imajo zato tudi težave z erekcijo, priporočam masiranje prostate,” svetuje lastnica trgovine Red Shop. Tako se boste ne le sprostili, ampak tudi okrepili prostato in izboljšali spolno funkcijo. Prostata pri moških poleg tega ponuja enako intenzivne občutke kot točka G pri ženskah. “Mnogo moških to zavrača, saj menijo, da s tem kažejo homoseksualna nagnjenja. Ko bodo poskusili prvič, si bodo vsekakor želeli ponoviti,” pravi.

Vedno pri roki

“Med ogromno izbiro vibratorjev so zdaj tudi takšni, ki jih lahko brez težav shranite v vsaki torbici, v miniizvedbi pa celo v denarnici,” pravi Nada Krivokapić Črešnik in dodaja, da vibrator ni namenjen samo užitku, ampak tudi masaži intimnih predelov, in spodbuja prekrvavitev. Cene tovrstnih vibratorjev začnejo pri 15 evrih. Uporabite jih skupaj z lubrikantom. Primerni so tudi za uporabo med prhanjem ali v kadi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.