Magazin
32 ogledov

Čebulna juha

čebulna juha Norbert Tutschek
Pogrejte se s čebulno juho. Takšno, gratinirano v pečici. Dober tek!

Sestavine:

  • 3–4 čebule (velike)
  • 1/8 l vina
  • 2 lovorjeva lista
  • bazilika
  • majaron
  • 1 1/2 l juhe
  • poprova zrna
  • rezine belega kruha
  • parmezan (po želji)

Priprava:

  • Čebulo narežemo na kolobarje in zlatorumeno popečemo. Zalijemo z juho.
  • Začimbe stresemo v platneno ali čajno vrečko in jih približno 20 minut zraven kuhamo. Zalijemo z vinom ter solimo in popramo.
  • Rezine belega kruha narežemo na majhne trikotnike in popražimo.
  • Juho prilijemo v skodelice in okrasimo s kruhom, ki smo ga po želji posuli s parmezanom. Zapečemo v pečici.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.