Magazin
36 ogledov

Cene slovenskih smučarskih središč

smučišča cene Žurnal24 main
Preverili smo aktualno ponudbo desetih največjih slovenskih smučarskih središč.

Snežna odeja

Vremenoslovci vse do konca tedna napovedujejo jasno in toplo vreme, ki bo kot nalašč za dan ali dva prijetne smuke. Snežna odeja je trenutno najdebelejša na Krvavcu in Voglu, kjer je do 75 centimetrov naravnega in kompaktnega snega.

Najdaljše na Pohorju

Najdaljše smučarske proge ponuja Mariborsko Pohorje (skupno dobrih 40 kilometrov), drugo mesto pa s približno 30 kilometri pripada Kaninu in Kranjski Gori. Tekači na smučeh boste največjo ponudbo prav tako našli v Kranjski Gori, kjer so tekaške proge skupaj dolge približno 40 kilometrov.

Ugodna Soriška planina

Nočno smuko ponuja pet od desetih preverjenih smučarskih središč, zanjo pa boste odšteli od 13 do 21 evrov. Na večini smučišč naprave v večernem času obratujejo do 21. oziroma 22. ure. Cenovno je najugodnejša smuka na Soriški planini, kjer boste za otroško dnevno vozovnico odšteli od 9 do 14 evrov, za mladinsko in seniorsko 13 oziroma 14 evrov, dnevna smučarska vozovnica za odrasle pa stane od 12 do 20 evrov.

Novosti in ugodnosti

Številna smučišča tudi to sezono poleg celodnevnih in poldnevnih smučarskih vozovnic ponujajo vozovnice za krajši čas smuke. Te so večinoma od dve- do peturne, ponekod boste našli tudi enourne.

Do šestega leta brezplačno

Posebne ugodnosti smučarska središča ponujajo ob nakupu družinskih vozovnic ali vsaj štirih študentskih vozovnic. Študentje v tem primeru na blagajni predložijo dokazilo o statusu, celodnevne vozovnice pa lahko kupijo za 14 evrov na osebo.

Otroci do petega oziroma šestega leta starosti lahko ob spremstvu odraslega naprave na smučiščih uporabljajo brezplačno. Otroška vozovnica je namenjena otrokom med šestim in 14. letom, mladinska pa starim od 14 do 18 let. Popuste lahko ob predložitvi osebnega dokumenta uveljavljajo tudi seniorji, starejši občani, stari nad 60 let.

Vozovnice veljajo dve leti

Vse vnaprej kupljene vozovnice veljajo vsaj dve zimski sezoni, vozovnice s pretečeno veljavnostjo pa je z doplačilom možno tudi podaljšati. Pozorni bodite tudi pri nakupu večdnevne vozovnice – za to namreč potrebujete še fotografijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.