Magazin
220 ogledov

Česa kuža ne sme jesti?

kuža, pes, mešanec
1/17
Shutterstock
Kako se upreti prosečim očem, pritajenemu cviljenju in prošnjam s tačko? Za pse se zdi, da so vedno lačni. A pozor, saj je kar nekaj živil, ki jim hitro škodijo že v majhnih količinah. Katera živila psom ne naredijo nič dobrega?
Komentarjev 2
  • luizagrooks 08:17 27.oktober 2015.

    Torej je najbolje, da pes je brikete in konzerve, ker je tam pa res vse BP, sol, konzervansi in drugi aditivi ter ojačevalci okusov? So brikete bolj "zdrave" kot kost? Lepo vas prosim.S kostmi ni nič narobe, dokler so ...prikaži več mesnate in niso kuhane, ampak surove, psi imajo tudi krajši prebavni trakt, zaradi česar se salmonela pri njih sploh ne more razviti. Česnove tablete prodajajo v trgovinah za male živali, kot sredstvo proti klopom in bolham - česen je škodljiv v velikih količinah (10 - 20 strokov tedensko), enako velja za jajca in surov beljak. Sadje škodljivo? Lepo vas prosim - pes bi moral pojesti KONKRETNO število jabolk, sliv, breskev in marelic, da bi prišlo do zastrupitve s cianidom - več kg v šusu.Tukaj boste dobili mal bolj preverjene informacije: http://www.zdravahranazapse.si/cesa-pes-ne-sme-jesti/Surovo meso, surove ribe...to je vse 100x boljš kot neke rjave kroglice, ki jim pravimo briketi!

  • astro123 14:43 13.marec 2012.

    Po branju tega članka sploh ne vem kaj lahko pes je? Ne sme jesti surovega mesa, rib, jajc, kosti, sadja, sladkih stvari. Okej, kira firma briketov je naročila ta oglas?Naš poje vse od sladoleda, mesa pri kolinah, jajc, paštet, ...prikaži več sadja v sadovnjaku, kosti iz juhe,...pa še nikoli ni bilo niti enega problema.