Magazin
18 ogledov

Česa naj moški raje ne izreče?

Molči! Žurnal24 main
Za nekatere stvari je bolje, da se ne izrečejo. In tudi moški to večinoma vedo. A vseeno, hote ali nehote, mimogrede stopijo na spolzka tla, kjer začnejo drseti katastrofi naproti. Ženske pa besnijo!

Med težavnimi pripombami moških so skoraj vedno tiste o teži svoje ženske in tista, da je "njena prijateljica zares kul". Je pa klasičnih stavkov, ki se zdijo moškim neškodljivi, ženske pa ob njih pihajo od jeze, še precej več. V nanosekundi se lahko zaplete kadarkoli in kjerkoli – v kuhinji, v avtu, med nakupovanjem, v postelji ... Ženske pač razmišljajo drugače kot moški in za slednje neškodljiva opazka je za ženske hitro velika žalitev in namigovanje. Na nekaj že. Katerim pastem se moški raje izognite? In v resnici jih je veliko veliko več kot devet.

Kaj si naredila z lasmi?
Hm, ona ni naredila nič, saj se le redke strižejo same. Torej je kriv nekdo drug. In že krivec (zakaj veliko frizerjev daje vtis, da bi se brez njih Zemlja nehala vrteti?) jo je med obdelavo skoraj zagotovo vsaj malo mučil ter na koncu vse trpljenje še mastno zaračunal. Če se je neuspešno pobarvala sama, je pripomba bolj upravičena, a če v naslednjih dneh nočete tihe maše, se je vzdržite. "Nekam drugačna si," je prav tako huda brca v najbolj temno temo, morda še najslabše pa bo, če spremembe sploh ne boste opazili (in v resnici je res težko videti, da so konice postrižene za centimeter). Daleč najbolj varne bodo besede: "Uf, všeč mi je!"

Nočete vojne napovedi? Štejte do deset, preden odprete usta. © iStockphoto

 
Eh, obe sta videti enaki.
Moški velikokrat dajejo vtis, da vidijo slabše kot krti. Rumena in zelena majica se jim zdita čisto enaki in okej, razlike med belimi in bež skodelicami za kavo ne priznavajo – čeprav še predobro vidijo "veliko" razliko med temno srebrnim in svetlo srebrnim avtom – še balerinke in sandale nekateri mečejo v isti koš. Če vas vpraša za mnenje, v mislih vrzite kovanec ali kocko (včasih je igra pač še bolj zapletena in je treba izbirati med več kot dvema stvarema) in se odločite. "Zelena ti bolj paše!" bo super odgovor.

Vse imam pod kontrolo!
Ha, slavne zadnje besede, ki so že marsikoga odpeljale naravnost proti smetišču pozabljenih ljubezni. Že pol ure iščeta pravo ulico, vi pa še kar ponavljate, da je vse pod kontrolo in nočete pomoči domačina? Že tri ure ugotavljate, kje se prižge novi televizor, navodil pa nočete prebrati? Ah, saj imate vse pod kontrolo! Norčevanje bo sladko – vaše (ne)sposobnosti bodo "opevane" pred prijatelji.

Sprosti se!
Učinek teh dveh besedic bo ravno obraten. Nikar!

Saj nisi zagreta feministka, ne?
Viteštvo je skoraj pozabljeno, a ta stavek vam bo zadal zadnji vbod v srce. Feministka ali ne, zelo verjetno bo znorela. Pridržite ji vrata, nesite težke vrečke in bodite prijazni. In tiho.

Draga, tvoj nos je preprosto popoln! © iStockphoto

 
Preveč čustvena si!
In še res je. A če nočete, da se stvari še bolj zakomplicirajo, molčite. Če pa hočete prepir, lahko primaknete še: "So spet tisti dnevi?" Besedna vojna zagotovljena! Bombardiranje, obleganje, zasliševanje, čakanje v zasedi, šifrirana sporočila ... čaka vas vse, kar hočete! Le premirje se zdi zelo daleč.

Dopolnjuješ me!
In podobno sr***e. V nasprotju s prepričanjem večine moških ženske ne marajo hudih pocukranosti – preveč so jih slišale v romantičnih filmih. Kjer so konci srečni. A resničnost je drugačna. Srečnih koncev je malo, pocukrane izjave pa ne zvenijo niti približno tako lepo. In ne govorite stvari, ki jih ne mislite. Po enem tednu uporabljati glagol na l? Ni najboljša ideja.

Obnašaš se kot moja bivša/moja mama/tvoja mama.
Vse tri (pa čeprav upravičene) primerjave so opotekanje po zelo tankem ledu. Zakaj bi jo hoteli spominjati na osebo, kateri ste pred njo šepetali sladke besede in se kasneje z njo razšli? Zakaj sploh razmišljate o njej? Nič manj grozno ni vlečenje vzporednic z eno od obeh mam. Rešiti se lahko vsaj poskušate z lažjo, da ste se samo (slabo) šalili.

 

Preberite še:

Ženska si misli, a ne pove
Vrnite izgubljeno strast!
Kdaj mi ona dvigne pritisk?

Res moraš to jesti?
Ah, seveda mora to jesti. Pa čeprav vam je še zjutraj zatrjevala, da se je temu odpovedala. In najbrž vam (in še bolj sama sebi) isto obljublja vsak dan. Pričakujte, da bo najostreje reagirala na tako opazko, ko bo do odhoda na morja in mučnega trenutka v kopalkah manjkalo le še nekaj dni.

No, tisti, ki se pripravljate na končanje ljubezenskega razmerja (na vašo pobudo), pa si lahko za vzgled vzamete tudi znameniti stavek, ki ga je Peter Sellers izrekel v filmu o rožnatem panterju: "Gospa, to je najgrši nos, kar sem jih videl, in čestitam vam zanj – pristoji vam!" In nikar potem ne izrecite: "Sva lahko še naprej prijatelja?" Če ste našli tako, ki se nasmeji vaši ugotovitvi, da se je malo zredila, pa ji ne pustite oditi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.