Magazin
29 ogledov

Česa se moški bojijo na javnih straniščih?

pisuar Shutterstock
Raziskava je pokazala, da je uriniranje na javnih straniščih za moške veliko bolj stresno kot za ženske. Le kaj jih tako skrbi?

Po mnenju raziskovalcev z londonske univerze je uporaba javnih stranišč za moške neljuba nuja, ki jo pogosto spremlja stresno doživljanje. Še posebno če je na stranišču gneča, pravijo moški, ki so sodelovali v raziskavi. Ta je potekala s pomočjo intervjujev, ki so jih raziskovalci izvajali v barih, nočnih klubih, muzejih in nakupovalnih centrih. Moške so prosili, naj jim po opravljeni potrebi zaupajo občutke, z njihovo pomočjo pa so oblikovali tudi mali bonton obnašanja na moških straniščih.

In kaj moške tako skrbi?

To, da bi pogledali na napačno mesto in bili pri tem zasačeni, da bi se kljub večim praznim pisoarjem nekdo odločil urinirati zraven njih in to, da bi kakorkoli pritegnili pozornost nase. Daily Mail poroča, da naj bi bili nekateri moški s tem tako obremenjeni, da javnih stranišč sploh ne uporabljajo.

Bodite diskretni

Za brezstresno uriniranje na javnih straniščih je torej potrebna diskretnost. Kontakti z očmi so nezaželeni (izjema so kontakti s prijatelji), prav tako vrivanje v vrsto, pogledi okoli sebe, pogledi na intimne dele drugih uporabnikov stranišča, zelo moteče pa naj bi bilo tudi kukanje v sosednji pisoar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.