Magazin
1748 ogledov

Cesarske bananine rezine

bananina rezina Blanka Kefer
Iščete recept za sladico z bananami, ki se ji ne boste mogli upreti? Potem ste kliknili prav.

Sestavine:

testo:

za pokapanje:

  • 1 kozarček ruma

premaz:

obloga:

  • 6 banan

puding:

  • 1 vrečka vanilijevega pudinga v prahu
  • 1/4 l mleka
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 200 g masla
  • 2 rumenjaka

preliv:

  • 1 lonček kakavovega preliva za torte
  • 1 Kakav torto zaledenitve

Priprava:

  • Za cesarske bananine rezine stepemo beljake ter vsujemo sladkor. Zmešamo rumenjake in vanilijev sladkor, nato pa to gosto maso vmešamo v sneg. Z metlico za stepanje primešamo moko.
  • Testo razporedimo po pekaču (obložimo ga s papirjem za peko), nato pa ga postavimo na sredino pečice. Pečemo na 180 °C približno 15 do 20 minut. Ko je biskvit pečen, ga takoj stresemo iz pekača in odstranimo papir.
  • Ohlajeni biskvit pokapamo z rumom, ga namažemo z marelično marmelado ter ga obložimo z bananami.
  • Puding pripravimo po navodilih z embalaže (toda le z 1/4 litra mleka!). Tega ohladimo, a ga še večkrat premešamo. Pudingu dodamo rumenjake, sladkor, polovico masla in vanilijev sladkor. Primešamo še preostalo maslo (ali skuto) in pudingovo maso, ki jo med stalnim mešanjem dodajamo po žlicah.
  • S toplim nožem na banane namažemo prej pripravljeno kremo. Po navodilih z embalaže segrejemo preliv za torte ter ga prelijemo po kremi. Cesarske bananine rezine postrežemo.

Nasvet:

Pecivo naj bo vedno hladno. Ko ga prelijemo s prelivom, pecivo takoj narežemo na rezine, da preliv ne razpoka. Polovico masla lahko nadomestimo s skuto, saj bo pecivo tako veliko lažje.

Več receptov za sladice poiščite tukaj!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.