Magazin
4 ogledov

CNN hvalil Dalmacijo

Mljet je eden od dalmatinskih otokov, ki jih priporoča CNN. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Hrvati so ponosni in zadovoljni – CNN je namreč v oddaji o jadranju, Mainsail, pohvalil Dalmacijo in jo označil kar za "francosko riviero vzhodnega dela Evrope".

Sean Connery, Gwyneth Paltrow in Pierce Brosnan so že izrazili navdušenje nad Dalmacijo, Sharon Stone in Clint Eastwood pa naj bi že iskala zasebni otok v hrvaškem morju, je opomnil CNN, ki dodaja, da je hrvaško obalo najbolje obiskati jeseni, "ko poletne množice že odidejo, vreme pa je še vedno toplo" . Srednjeveška kamnita mesteca z rdečimi strehami, ostanki rimske civilizacije, slikovita pristanišča in kristalno morje poleti privlačijo superjahte in vse več tujih turistov, so bile besede CNN.

Pet mest v petih dneh
Predlog za jadralski obisk jesenske Dalmacije pa je bil takšen: prvi dan Split, drugi dan Hvar ("hrvaški odgovor na St. Tropez"), tretji dan Korčula, četrti dan "mirna oaza" Mljet in peti dan najbolj obiskana hrvaška destinacija Dubrovnik, ki "je eno najbolj izbranih zgodovinskih mest Evrope in si je zaslužil vzdevek biser Jadrana". Tako je odločil CNN, Hrvati pa se veselijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.