Magazin
27 ogledov

Command & Conquer: Red Alert 3

1/9
Žurnal24 main
Ste pogrešali strateško igrico, kjer bi se lahko podali tudi na splet in izvajali akcijo v realnem času?

Vse to in še več nam prinaša nova igra, ki so jo razvili v Electronic Arts in je pred kratkim izšla tudi za konzole Xbox360 in PS3 (igra je izšla že oktobra lani, a samo za PC – zaradi tehničnih težav sistemske arhitekture).

 

OCENA: 9/10

 

Igra je postavljena v paralelni svet, kjer se druga svetovna vojna ni nikoli zgodila. V izvirni igri Red Alert je Albert Einstein potoval skozi čas, da bi odstranil Hitlerja že v 20. letih prejšnjega stoletja. V drugem delu igre so Sovjeti potovali v preteklost, da bi odstranili Einsteina in tako preprečili nastanek atomskega orožja, kar je iz Sovjetske zveze naredilo najmočnejšo svetovno silo. V tretjem delu pa se izkaže, da je potovanje Rusov skozi čas pripeljalo tudi do neželenega razvijanja dežele vzhajajočega sonca. Tako se v igri lahko odločite za katero od treh frakcij. Vsako zase je mogoče igrati s pomočjo soigralca, tako živega kot umetnega. Takšne kampanje spremlja tudi zgodba z natančnimi nalogami in možnostmi. Če izberete način igranja prek spleta, se spopadete z naključnimi igralci, kar igro naredi še bolj zanimivo.

 

 

PLATFORMA: PS3, Xbox 360, Windows , MAC OS

 

V vsakem primeru morate na samem začetku igre zgraditi bazo in vse, kar je potrebno za proizvodnjo strojev za uničevanje. Prav tako se potrudite za svojo obrambo, kajti kmalu se začnete s svojimi četami in artilerijo premikati proti nasprotniku. Hitro ugotovite, da je on prav tako na poti proti vam. Akcija se začne.

 

Sam dizajn igre je čudovit. Retrosovjetski na eni strani, z mešanico futurističnih samurajskih in ninja pristopov na drugi. Igralska ekipa, ki je posodila glasove in tudi zaigrala v filmčkih, je zelo močna (Tim Curry, Jonathan Price in George Takei).

Vsekakor dobra zabava. Boljši ukazi in kamera so igri Red Alert 3 prinesli dobre ocene. Še posebej naj poudarim, da je na tržišču tudi ultimate edition za PS3, ki je posebej grafično izpopolnjena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.