Magazin
169 ogledov

Čompe s skuto

čompe Blanka Kefer
Za prilogo k pečenemu mesu pripravite čompe s skuto.

Sestavine:

 

  • 1 kg krompirja
  • 500 g skute
  • 100 ml kisle smetane
  • česen
  • maslo
  • sol
  • sveža zelišča

Priprava:

 

  • Za čompe s skuto najprej operemo krompir in ga razpolovimo.
  • V lonec damo vodo, jo posolimo in v njej skuhamo krompir.
  • Medtem ko se krompir kuha, skuto zmešamo s kislo smetano in svežimi zelišči. Na maslu prepražimo česen in to vmešamo v skuto.
  • Kuhan krompir vzamemo iz lonca. Postavimo ga na krožnike skupaj z olupki in postrežemo s skuto.

več receptov s krompirjem poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.