Magazin
7 ogledov

Cvetačna juha z gorgonzolo

Naj bo malce pikantna. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Pogrejte se s klasično cvetačno juho, ki jo drugačno in malce bolj pikantno naredite z gorgonzolo.

Potrebujete:

  • 1 veliko cvetačo
  • 2 krompirja
  • olivno olje
  • 2 majhni čebuli
  • 1 strok česna
  • 1 dl (kisle) smetane
  • 15 dag gorgonzole
  • sol
  • poper


Priprava:

  • Cvetačo očistite in razdelite na cvetove.
  • Čebulo olupite in narežite na tanka kolesca, krompir olupite in narežite na majhne kocke.
  • Na malo olivnega olja popražite čebulo.
  • Dodajte cvetačo in krompir, kratko popražite in prilijte liter vroče vode.
  • Solite, zavrite in na šibkem ognju kuhajte slabih dvajset minut.
  • Juho pretlačite ali zmeljite s paličnim mešalnikom.
  • Vmešajte smetano, začinite s sveže mletim poprom (ali s čilijem), po potrebi dosolite.
  • Postrezite z na majhne kocke narezano gorgonzolo in po želji z opečenimi kruhki ali prepečencem.
  • Juhi okus in barvo lahko spremenite s korenčkom, porom, peteršiljem ...


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.