Magazin
44 ogledov

Cvetlice za večje poželenje

Potonike so v spalnici dobrodošle, a z njimi ne pretiravajte. Žurnal24 main
Rastline v notranjih prostorih predstavljajo vir energije, poleg tega pa so tudi ogledalo osebnosti vsakega posameznika, zato ni vseeno, kakšne izberete.

Čeprav naj bi se v skladu s tradicionalno kitajsko veščino v spalnici odpovedali naravni zeleni barvi, je strokovnjak feng šuija, Günther Sator, prišel do spoznanja, da v dovolj velikem in redno zračenem prostoru rastline ne škodujejo. Vendar pozor! Zdrave rastline naj bi prostor napolnjevale z življenjsko energijo, medtem ko imajo bolne ravno nasproten učinek.

Sončnice za pozitivno energijo. V vsakem prostoru naj bi stala lončnica ali vazica s cvetlico, ki izredno poveča življenjsko energijo stanovalcev, pomembno pa je tudi, kakšne barve so njeni cvetovi ter kako dišijo. Tako naj bi sončnice oddajale največ pozitivne energije, potonike pa v spalnici povečevale poželenje. A s količino potonik ne pretiravajte, saj v moškem lahko vzbudijo tako močno spolno slo, ki je ni mogoče zadovoljiti znotraj doma.

Kaktusi za "ostre". Katere rastline izberete, še zdaleč ni naključje, temveč odraža vašo osebnost. Za ljubitelje kaktusov pravijo, da naj bi bili v življenju precej "bodičasti", kar so popolnoma drugačne značajske lastnosti, kot jih pripisujejo ljubiteljem listnatih rastlin. Vzpenjajoče se rastline naj bi imeli v svojih domovih predvsem samozavestni ljudje, medtem ko imajo tisti bolj negotovi raje manjše in neopazne rastlinice. Nekdo, ki ima rad vse – od kaktusov do visečih rastlin, palm in cvetočih rastlin –,  je zelo odprt človek. Ker so rastline po feng šuiju tesno povezane z imetnikom, velja, da če gre slabo vam, gre slabo tudi rastlinam.

Visoke rastline sodijo v pisarne. Poleg vrste, barve in vonja na izžarevanje energije vpliva tudi položaj, ki ga ima rastlina v prostoru. Viseča roža, ki se nahaja v nizkem prostoru, deluje zadušljivo, medtem ko se palma ali bambus dvigujeta previsoko. Nasprotno so v velikih pisarniških prostorih višje rastline dobrodošle, saj razdelijo prostor in pripomorejo k boljšemu počutju. Ne glede na to, kaj trdi feng šui, pa je nekaj zagotovo – rastline v prostor prinašajo radost, pogled nanje sprošča in vas obdaja z močjo. A le dokler so skrbno negovane, zato ne pozabite nanje, če si jih že omislite!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.