Magazin
34 ogledov

Danes je dan za vino

vina a'la carte Vina a'la Carte
Ljubitelji žlahtne kapljice danes v Ljubljani ne smete zamuditi odprtja nove vinoteke z izbranimi vini, v Mariboru pa lahko obiščete Salon VinDel.

Danes se v središču Ljubljane odpira vinoteka Vino a'la Carte, v kateri sona voljo izbrana butična vina vrhunske kakovosti iz vseh slovenskih vinorodnih dežel. “Poleg vrhunskih vin imamo v ponudbi še nekaj izdelkov, ki so simbol Slovenije, in sicer certificiran tolminski sir, oljčno in bučno olje, med iz Kočevja in žganja Kilc, narejena po starih, domačih receptih, kmalu pa dobimo še prvi slovenski viski,” je povedal lastnik Primož Brezovec.

Vino z osebno noto

V vinoteki lahko naročite tudi vino z osebno noto, steklenice vam namreč potiskajo na star način – s hladnim sitotiskom, ki se dobro ohrani in ne izbriše. “Vino lahko pri nas pokusite, izberete in nato naredimo sitotisk s posvetilom, logotipom podjetja, sliko ... Take steklenice so primerne za osebna in poslovna darila, za darila ob posebnih priložnostih, denimo porokah, skratka, kadarkoli želite biti unikatni in posebni,” je dodal Brezovec.

Za zaključene družbe

Po predhodnem naročilu je možna tudi pokušnja vin za zaključeno družbo. “Postregli bomo s tolminskim sirom, olivami, kraškim pršutom, da bodo gostje okusili bogato kulinariko, ki jo ponuja Slovenija. Po želji lahko povabite le svojega partnerja in vina pokušata v intimi in ob soju sveč. Vse je stvar dogovora,” je pojasnil in dodal, da v vinoteki poteka tudi stalna prodajna razstava dobitnika županove nagrade za kiparstvo Viktorja Plestenjaka.

160 degustacijskih mizic

V štajerski prestolnici, v kongresnem centru hotela Habakuk, pa se danes ob 10. uri začne tradicionalni Salon VinDel – prireditev ki jo mnogi opisujejo kot “najokusnejši dan v letu”. Glede na geografski izvor je na salonu razporejenih 160 tipskih degustacijskih mizic, kjer so najširše zastopana vina iz Slovenije in različnih dežel sveta, pridružujejo pa se jim najkakovostnejši delikatesni izdelki, kot so pršut, tartufi, sir, sušene in sveže ribe, kakovostna olja, kranjska klobasa, šunka, ocvirki, namazi, kruh, slaščice, kava, voda, ročno izdelane čokolade in podobne dobrote.

Poleg degustacij bodo potekala tudi strokovna predavanja, vodene pokušine, tematske delavnice in predstavitve, na katerih boste lahko slušatelji vse, kar boste slišali na predavanju, takoj okusili tudi v praksi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.