Magazin
22 ogledov

Danes je najsrečnejši ponedeljek v letu

ženska, obraz Shutterstock
Današnji ponedeljek naj bi bil najsrečnejši ponedeljek v letu, pravijo britanski psihologi.

Depresivnega januarja je že skoraj konec in s tem tednom že vstopamo v mesec februar in v nov ciklus optimizma, pravijo britanski psihologi, ki so tudi zaradi tega današnji ponedeljek razglasili za enega od najsrečnejših dni letošnjega leta.

Čas za nov začetek

"V ponedeljek, 30. januarja, se v službo vsi odpravimo z novim zagonom," pravi David Holmes, psiholog z Univerze Manchester Metropolitan. Z današnjim dnem naj bi že pozabili na januarsko slabo voljo in depresivno razpoloženje, ki naj bi nastopilo po decembrski evforiji. Dodaten razlog za dobro voljo naj bi se pri Britancih skrival tudi v tradicionalnem koncu tedna za rezervacije poletnih počitnic. Tako naj bi jih danes v službo veliko prišlo s svežimi načrti in z že rezerviranimi počitnicami in potovanji.

Je današnji ponedeljek srečen tudi za vas? Če se ne uvrščate med srečneže z novim zagonom, ne skrbite. Čeprav naj bi sam vrhunec sreče doživeli danes, pa Holmes pravi, da bo letos še 10 zelo srečnih dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.