Magazin
16 ogledov

Dante's Inferno

1/13
Žurnal24 main
Ste za adrenalinsko pohajkovanje po peklu?

Igra, ki je pred kratkim izšla pri založniku Electronic Arts, je akcijska avantura, ki je osnovana na prvem delu Božanske Komedije Danteja Alighieria, v katerem sam Dante potuje skozi devet krogov pekla, da bi rešil dušo njegove ljubljene Beatrice, ki je pa v rokah samega Luciferja.

Zgodba se začne z nalogo, ki vam jo je zadal sam kralj Richard. Zasegli naj bi sveto relikvijo, a se med akcijo zgodi nepričakovano. V hrbet vam zarijejo nož, ki je za vas usoden. Kmalu za tem vas v bitko spravi Smrt. V nadaljevanju srečate Virgila, ki vam pomaga na vašem potovanju. Le on pozna vse vaše grehe.

Igra v tretji osebi je polna akcij, ki so prepleteni z zagonetkami, v katere je treba vključiti tudi nekaj možganov. Tudi same borbe niso kar tako suhoparne kot je to v tovrstnih igrah v navadi. Včasih je namreč treba kombinirati določen tip orožja, da se premaga nasprotnika. Ko je sovražnikov več je v tem kaosu treba uporabiti prave reči proti določenemu tipu napadalca. Tako je igra zelo dinamična. V določenih situacijah, kjer se borite z demonski velikani, lahko le te zasužnjite in jih uporabite kot svoj podaljšek, s katerim se lažje borite proti preostalim na terenu.

PLATFORMA: PS3, Xbox 360, PSP, PC

Svoje sposobnosti lahko nadgrajujete z nabranimi dušami, ki jih pridno nabirate na vaši poti do cilja. Vaše izkušnje so na eni strani svete, na drugi ne. Tako balansirate z modro in rdečo energijo, ki se glede na vaše odločitve skozi igro nenehno menjujejo. Svoje žrtve namreč lahko odrešite ali pa kaznujete. Prav tako se srečujete z znanimi dušami, s katerimi prav tako razpolagate. Pri tem se sproža mini-igra, kjer z igralnimi gumbi lovite ritem prihajajočih simbolov, ki predstavljajo grehe in s tem večate število rešenih duš. Prav tako z zbiranjem biblijskih relikvij večate Dantejeve sposobnosti.

Igro bi težko primerjali s kakšno sebi podobno, saj je Inferno  poln inovacij, ki naredijo igro zanimivo in željno igranja. Grafika in zvok sta osupljiva. Prav tako je pomoč, ki se nudi skozi igro zelo dobrodošla, saj vas vedno znova spomni na najboljši način kako določeno stvar razrešiti.

Naj omenim še zanimivost, da so se na lanskoletnem sejmu E3 v Los Angelesu pojavili protesti proti igri Dante's Inferno. Te so zanetili cerkveni pripadniki iz Venture. Stvar je šla tako daleč, da so Electronic Arts, ki je igro izdal, imenovali kar Antikrist.

OCENA:
8/10

Za vse tiste, ki bi radi dobili trofejo „Slaba varuška“ za poboj zlih nekrščenih dojenčkov, ki jih srečate v igri, se brez razmišljanja podajte v nakup te izjemne igre.

Oglejte si posnetke iz igre v zavihku Galerija.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.