Magazin
5 ogledov

Dekolte lahko škodi

Bi škodilo? Žurnal24 main
Preveč razgaljen dekolte lahko škodi karieri, opozarja Elisabeth Squires, avtorica knjige Boobs: A Guide to Your Girls, v kateri govori o vseh mogočih vidikih ženskih prsi.

Squiresova pravi, da so ženske v omaro odložile klasična oblačila in začele nositi kratka krila in oprijete majčke, ki več razkrivajo kot skrivajo, kar pa lahko odbije moške kolege in negativno vpliva na napredovanje v službi. ''Dokler vaša kariera ni odvisna od prsnega obsega, je verjetno bolje, da se v pisarni zanašate na druge kakovosti,'' pravi Squiresova. ''Ne mislim, da so ženske neumne, menim pa, da ne poznajo pravil. Ženske razumejo moč prsi na splošno, ne razumejo pa vpliva svojih prsi. Če dekolte ni v opisu vaših del in nalog, ga ne dodajajte.''

Avtorica knjige meni, da so preveč razgaljene ženske v nevarnosti, da jih začnejo obravnavati bolj s spolnega kot profesionalnega vidika. ''Preveč kože vodi k raztresenosti in zmedenosti, še posebej na delovnem mestu. Če med prostim časom pokažete pet do deset centimetrov dekolteja, ste dosegli svoje. Če pa je videti, da vam bosta 'prijateljici' ušli, ste šli veliko predaleč.''

Moški so za diskretne in srednje velike
Squiresova, ki si je dala tudi sama dvigniti oprsje, govori iz izkušenj, saj o prsih piše že 20 let, opravila pa je tudi raziskavo med moškimi. Pokazala jim je fotografije žensk v delovnem okolju, oblečene v različna oblačila in z različnimi košaricami. Na vprašanje, kateri tip se jim je zdel najbolj profesionalen in čeden, se je večina odločila za diskretno oblečene ženske s srednje veliko košarico.

No, veliko žensk se na to ne ozira in mnenja ne deli s Squiresovo. Med njimi je tudi britanska kolumnistka Bryony Gordon: ''Kot ženska z večjimi prsmi želim verjeti, da je moja 'krivda', če moški postane zmeden zaradi nekaj centimetrov dekolteja,'' pravi. ''Nekateri trdijo, da je pokazati malce več dojk tako, kakor da bi moški hodili naokoli z razkritimi spolovili, vendar je to traparija. Ali naj si povežem prsi in si nataknem polo ovratnik sredi vročega poletja samo zato, ker so nekateri moški nesposobni misliti na kaj drugega? Sem ženska in imam prsi. Prebolite že,'' je odrezala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.