Magazin
57 ogledov

Delovno okolje je odraz tega kar ste in kar si mislite o sebi!

Pri opremljanju vaše pisarne, sta najpomembnejši velikost in pozicija pisalne mi Žurnal24 main
Sleherna stvar, ki jo imate v pisarni – miza, predalniki, rože in slike pripomorejo k boljšemu počutju na vašem delovnem mestu.

Vaša pisalna miza je najpomembnejši del pisarniške opreme, saj jo uporabljate najpogosteje. Na njej nastajajo pomembni zapisi, se udejanjajo ideje in se sprejemajo pomembne odločitve. Če vam pisalna miza ne služi optimalno, je možno, da vam krade življenjsko energijo.

Pri opremljanju vaše pisarne, sta najpomembnejši velikost in pozicija pisalne mize. Postavljena naj bo tako, da od tam, kjer sedite, vidite vhodna vrata. Če je možno, naj miza ne bo ob steni. Prav tako je priporočljivo, da ko sedite za mizo, dnevna svetloba prihaja iz vaše leve strani. Delovna miza naj bo organizirana, pa čeprav je polna raznoraznih dokumentov, map, strokovne literature in papirjev vseh vrst.

Če sledimo konceptu feng shui filozofije (ti. bagua), je najboljše mesto za postavitev predalnika na vaši levi strani - pod mizo. Družinska fotografija naj bo v lesenem okviru postavljena na sredini leve strani vaše pisalne mize. Levemu zgornjemu delu delovne mize vladata razcvet in blaginja, zato je to pravo mesto za računalnik ali predmet večje vrednosti (npr. kakšna skulptura). Vaše vizitke naj bodo postavljene na srednjem zgornjem delu mize. Tudi rože (zlasti kaktusi) na tem delu dobro uspevajo. Ker temu delu vladata ogenj in rdeča barva, lahko tja postavite tudi kakšno okrasno svečo, po možnosti rdeče barve.

Slika tistega, ki vlada vašemu intimnemu svetu, naj bo postavljena na zgornjem desnem koncu delovne mize. Na vaši desni strani (spodaj) pa je mesto, ki je namenjeno ljudem, ki so vam v življenju pomagali in vam stali ob strani, zato je ta prostor kot nalašč za imenik naslovov in telefonskih številk prijateljev in znancev, tja pa lahko postavite tudi svoj dlančnik. Osrednji del delovne mize, neposredno pred vami, naj bo odprt; namenjen je zdravju in naravi – tja položite le kakšen zanimiv kamen ali pa nekaj kar vam predstavlja simbol zdravja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.