Magazin
22 ogledov

Deset stvari, ki vas bodo presenetile

Stropna luč Algae. Oblikovanje: Christian Vivanco.
1/22
Žurnal24 main
Domine so navdihnile stensko uro, knjižna polica visi s stropa in hranilnik je postal maščevalen. Poglejte deset zanimivih oblikovalskih domislic.

O stenski uri Domino Clock vse pove njeno ime – idejo za obliko so uri posodile dobre stare domine. Upside Down je knjižna polica, ki ne stoji na tleh ali se naslanja na steno, ampak visi kar s stropa. V resnici ne spominja preveč na knjižno polico, čeprav prostor za knjige vsekakor ima. Naslanjač oziroma foteljček Airbag spominja na napihljive blazine za uživanje v morju, stol Stack Me Up pa s pomočjo knjig raste z uporabnikom. Cavity Flowerpot je kombinacija stojala za dežnike in cvetličnega lonca, s pozimi temačne Finske pa prihaja napravica "cvetlični lonec", ki z vodo, svetlobo in hranilnimi snovmi seme pripravi do kalitve. Hranilniček Revenge of the Piggy Bank je preprosto razbiti, saj pujsek s seboj nosi kladivce.

Alge in čevlji
S svetili se notranji oblikovalci zelo radi igrajo. Mehiški oblikovalec Christian Vivanco je idejo za visečo stropno luč Algae našel v algah, ki so ga prepričale z barvami in transparentnostjo. "Svetlobni projekt" Hangueando pa sestavljajo okolju prijazne viseče stropne lučke, ki močno spominjajo na (baletne) čeveljce. Vseh deset idej tega tedna poglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.