Magazin
42 ogledov

Deset stvari, ki vas bodo presenetile

Kafetjera Moka Alessi. Oblikovanje: Alessandro Mendini za Alessi.
1/29
Žurnal24 main
Čarobna paličica, ki izpolni dišeče želje, čajnik za dva čaja in prerojena klasika za kuhanje kave. V galeriji poglejte malo drugačne domislice oblikovalcev.

Dobrodošli v kuhinji, kjer se iz čarobne zvezdice/paličice usipajo sol, poper in druge mlete začimbe. Kjer stoji čajnik za dva – Yin & Yang rešuje, ko eno srce utripa za zeleni čaj, drugo pa za črni. In kjer zmeraj diši po kavi. Kafetjera Moka Alessi ima dolgo zgodbo. Leta 1933 se je rodila kultna kafetjera Moka Express, ki jo je zasnoval Alfonso Bialetti – brez njenih naslednic v italijanskih kuhinjah ni sreče. Alfonso pa je bil tudi dedek bratov Alessi, ki sta za Alessijevo kolekcijo pomlad-poletje 2011 k sodelovanju povabila arhitekta in oblikovalca Alessandra Mendinija. Nastala je sodobno zaobljena Moka Alessi, ljubek poklon slavni prednici.

Zelena tabla in bela kreda
Spodaj sadje, zgoraj pa poganjajo zelišča? To zmore cvetlični lonec/posoda za sadje Cocoon. Zvočniki MM1 spomnijo na šminko, mizica Slim&Strong je hkrati tudi lučka, mizica Rubber Table pa ima na petih nogah nekakšne "priseske". Omarica Primary Cabinet se tako imenuje, ker nas vrača v razrede in pred tablo – je zelena in nanjo lahko pišete in rišete s kredo. Ter nato vse zbrišete z gobo. Kavč Moody Couch se spreminja z razpoloženjem: žalostni se lahko skrijete vanj kot v gnezdo, saj ima preveliko prevleko, srečni pa ga uporabite kot čisto običajen kavč. Ker je ginko nedvomno eno najlepših dreves, zasluži pozornost. Samolepilni lističi Leaf-It Gingko obstajajo v zeleni in zlato rumeni različici – ginko jeseni zeleno zamenja za zlato rumeno. Deseterico poglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.