Magazin
32 ogledov

Deset stvari, ki vas bodo presenetile

Krožniki Manga Plates. Oblikovanje: Mika Tsutai.
1/34
Žurnal24 main
Počitek na buldožerju, spomini v mizici in vulkan na krožniku so tri od desetih zanimivih zamisli oblikovalcev tega tedna. Minimalistično, didaktično, zabavno, morda malce kičasto in še kaj.

Spet začenjamo z lučmi. Lučke Folding Lamp so odlična vaja v minimalizmu, ki ga diktira uporabnost. Ljubka lučka je lahko "zaprta" ali "odprta", prižgana ali ugasnjena. Ko je ugasnjena in odprta, lahko vanjo kaj odložite. Naslednja je lučka L.U.M. – gre za namizno lučko, v kateri se domiselno srečujejo različni materiali in barve, vse skupaj pa navdihuje oblikovanje iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja. In še stropna luč Palm. Že ime namiguje, da so njen navdih palmovi listi.

Ne pozabi nikdar
Ležalnik oziroma počivalnik Bulldozer je morda res narejen iz delčkov, ki spominjajo na dele buldožerja, a njegovi snovalci pravijo, da je udoben in lenarjenju prijazen. Pohištvo za otroško sobo mora biti zabavno in zanimivo. Training Dresser je majhna komoda, katere predali imajo obliko hlač, krila, nogavic, majic ... Ravno hlače in krilo ločujejo modela za dečke in deklice. Mizica Remembrance je tudi škatla spominov. Mizica v obliki (spominske?) knjige se namreč odpre in vanjo lahko shranite pomembnosti in nepomembnosti, spomine, spominke ali karkoli drugega.

Krožniki po japonsko
Ura Angan ima na kazalcih povečevalno stekelce, da so minute in ure, ki minevajo, bolj vidne, Little Clock pa je kolekcija majhnih "urnih stolpičev" v različnih barvah in in iz zelo različnih materialov. Da so krožniki Manga ideja Japonca, je jasno takoj, pa čeprav na njih ni suši. Za konec pa še kolekcija Landscape – prtički, predpasnik, kuhinjske krpe, torbe iz blaga in ostali so videti, kot bi srečali impresioniste in njihove naslikane pokrajine. Poglejte galerijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.