Magazin
44 ogledov

Deset stvari, ki vas bodo presenetile

Zavese Mazzo Quadrato. Oblikovanje: Jeroen Vinken.
1/25
Žurnal24 main
Ura iz najljubših kock vašega otroštva, multifunkcijsko pohištvo iz lepenke, otroška jedilna miza, ki je tudi tobogan, in očarljive barvite škatlice – oblikovalci so se spet zabavali.

Eco je multifunkcijsko pohištvo iz lepenke, ki išče pot v (pre)majhna stanovanja. En kos je lahko stol, mizica, knjižna polica ... Drugačno nalogo ima stol Mood
Chair, ki naj bi s pomočjo posebne tehnologije spreminjal barvo glede na razpoloženje. Modularno pohištvo Grado lahko sestavljate povsem po svoje, otrokom pa sta namenjena Slide Eat, jedilna miza s klopjo, ki je hkrati tudi razposajeni tobogan, in škatla za igrače Tolix Tortue, za katero so njeni oblikovalci idejo morda našli pri želvah. Jedilni pribor oblikovalcev Ladies and Gentlemen je drugačen od običajnega; desertna žlička ima lahko tudi luknjice.

Barve!
V Franciji živeči modni oblikovalec Jean-Charles de Castelbajac je zaljubljen v legokocke – nepozabne najljubše kocke so navdihnile kolekcijo pisanih zapestnih ur. Nič manj pisane niso zavese Mazzo Quadrato ter škatlice za dragocenosti in drobnarije Vitriini, ki prihajajo iz finske Iittale. Za konec pa še stropna luč Strobilus. Narejena je iz recikliranega papirja, ki je oblikovan tako, da mojstrsko razprši svetlobo v prostor. Deseterico si oglejte v fotogaleriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.