Magazin
32 ogledov

Deset stvari, ki vas bodo presenetile

Zvočniki Hi-Fido. Oblikovanje: Matteo Cibic.
1/31
Žurnal24 main
Psički, ki ne lajajo, cvetju prijazna vaza in gumijasti škornji, ki merijo, kako globoke so luže. Petek je trenutek za deset oblikovalskih domislic.

Tokrat se usedite trikrat. Strech no. 3 je delo oblikovalca, ki rad raziskuje, kako je mogoče "raztegovati materiale". Barvitejši in udobnejši je izdelek Origine Du Monde, Maybe! – odlikujejo ga tri plasti spominske pene. Sparkling Chair, tretji stol tega tedna, pa je poseben, ker je narejen iz prosojne plastike, ki se zgleduje po tisti, iz katere so narejene plastenke.

Prašno, brezglavo in lomljivo
Če vas razjezi vsak prahec v stanovanju, bi vas kolekcija izdelkov Snow Dust ugonobila, saj je prava past za prah. Ne zaprašena, ampak le nekoliko retro je stenska ura, ki je preživela vsaj sedemdeseta, s stropa pa razveseljuje luč Protea 1 Lamp, za katero je njen snovalec navdih poiskal v naravi. Za vazo Funnel Vase ("vaza lijak") njen oblikovalec pravi, da je cvetju prijazna, saj je menjati vodo veliko lažje. O milu BreakSoap vse pove že njegovo ime. "Ploščica" mila, ki malo spominja na fakirjevo ležišče. Ko potrebujete milo, preprosto odlomite eno "bodico". Zvočniki Hi-Fido so kot kužki, ki imajo namesto glave veterinarski zaščitni ovratnik.

Modi ukradene zvezde
In za konec še stvar, ki smo jo pretihotapili iz mode. Gumijasti škornji s preprostim imenom Rain Boots niso le simpatični in neverjetno barviti, ampak tudi pametni. Med čofotanjem po lužah, potoku ali po za nekaj minut poplavljenih ulicah boste vedeli, kako globoko v vodi stojite. Vseh deset simpatičnih si oglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.