Magazin
24 ogledov

Deset stvari, ki vas bodo presenetile

Stropna luč Longo. Oblikovanje: Rodrigo Vairinhos za Neo Design.
1/32
Žurnal24 main
Rumena podmornica, glasbena skrinjica in jajce so med navdihovalci v tokratni deseterici, zabavni in zanimivi za oblikovalce in za vas.

Kako iz stola nastane obešalnik? Tako, da se mu odreže zgornji del naslonjala. Obešalniki Abitudini so dokaz domiselne reciklaže. Kako sobne rastline prepričati, da zapojejo? Tako, da v cvetlični lonec skrijete glasbeno skrinjico. To je uspelo cvetličnim lončkom Muse. Za matere in očete ter dojenčke je narejen stol oziroma majhen in velik stol iz valovite lepenke Chick 'n' Egg Chair – za kuro in jajce? Samo dojenčkom pa je namenjena otroška "košara" DoDo. Varno, udobno, toplo in mehko gnezdo, ki popolno olajša prihod iz materinega trebuha, so zapisali snovalci DoDoja, v katerem estetika šestdesetih uspešno sreča funkcionalnost. Banjo, ki je uspešno mimogrede srečala stol, so poimenovali Beauty As A Consequence – oblikovana je tako, da je namakanje še večji počitek in užitek.

Rdeča, rumena, modra
Na kocke iz otroštva opomnijo "klopi" 1eighth, katerih glavni odliki sta verjetno sestavljivost in barvitost. Otroci iz njih lahko sestavijo krog, kačo, grad, labirint ... Barviti sta tudi kolekciji svetil Cosmic Landscape in LivingColors ter keramična stropna luč Longo. Njena rumena različica spomni na rumeno podmornico. Za konec pa še "žlica" za mešanje solate. V Salad Spoon se dve "žlici" skleneta v eno. Ne spreglejte galerije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.