Magazin
164 ogledov

Deset velikonočnih kolačkov

cupcake
1/10
Shutterstock
Čas je za sladkanje. Spomladansko praznično vzdušje pričarajte s pisanimi kolački, k pripravi in okraševanju pa povabite tudi najmlajše.

Obvladate peko mafinov? Potem specite svoje najljubše, tisti, ki najboljšega recepta zanje še niste našli, pa si lahko pomagate z našima dvema osnovnima namigoma. Vanilijeve pripravite po tem receptu, ljubitelji čokolade pa seveda izberite različico za čokoholike.

Sladke kapice

Bistvo kolačkov so sladke kapice, ki jih lahko pripravite na različne načine – čisto navadne bele smetanove, različne rjave oblikujte v obliki gnezda, zeleno kremo nabrizgajte v obliki trakov in tako ustvarite videz trave in podobno. Pri pripravi si pomagajte s spodnjimi recepti.

Pisani okraski

Sladki in pisani okraski bodo kolačkom dodali piko na i. Velikonočno ali pomladansko vzdušje pričarajte s čokoladnimi ali sladkornimi jajčki, z zajčki in rožicami iz marcipana ter z različnimi pisanimi posipi.

Barvasta maslena krema:

85 g masla
žlico mleka
vanilijev sladkor
200 g sladkorja v prahu
nekaj kapljic barvila za sladice

Priprava:
Na sobni temperaturi zmehčano maslo zmešajte s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem, mlekom, dodajte nekaj kapljic izbrane jedilne barve. Zmešajte tako, da bo krema gladka in mazava, po potrebi dodajte malo mleka. S pripravljeno kremo napolnite kuhinjsko vrečko in na kolačke nabrizgajte kapice.

Lešnikova krema:

250 g sirnega namaza ali sira maskarpone
2 dl smetane za stepanje
4 žlice sladkorja v prahu
3 žlice lešnikovega namaza

Priprava:
Sladko smetano stepite do polovice, primešajte sladkor in sirni namaz ali mascarpone ter stepajte toliko časa, dokler krema ne postane dovolj kompaktna in mazava, na koncu pa primešajte še mehek lešnikov namaz. Tudi to kremo, enako kot druge, na tortice nabrizgajte s pomočjo kuhinjske vrečke ali brizgalke.

Čokoladna krema:

3 dl sladke smetane
150 g dobre čokolade za kuhanje

Priprava:
Nad paro stopite čokolado in jo ohladite toliko, da je ta še vedno tekoča. Nato stepite smetano in ji proti koncu primešajte še čokolado. S kremo napolnite brizgalko ali kuhinjsko vrečko in na kolačkih ustvarite kapice, gnezdeca ...

Veliko zabavnega ustvarjanja in dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.