Magazin
41 ogledov

Dežele spogledljivk

Španke so premagale vse. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Razloga, zakaj odpotovati, sta včasih tudi hitri flirt in še hitrejši seks daleč od doma. Kje so ženske najbolj spogledljive, je vprašanje, ki zanima moške in ljubosumne ženske.

Odgovor je iskalo spletno socialno omrežje Badoo, ki ima po vsem svetu 80 milijonov registriranih uporabnikov. Badoo je analiziral približno 90 milijonov
romantičnih spletnih stikov, ki se vsak mesec zgodijo na spletni strani, in se dokopal do podatka, da na spletu najhitreje naredijo prvi korak oziroma dajo
pobudo Španke. "Najprej svetovno prvenstvo v nogometu, zdaj tole. Še ena svetovna zmaga za Španijo," je izjavil eden od vodilnih pri Badooju. Lestvico
20 "najbolj spogledljivih" držav so sestavili na podlagi števila romantičnih pobud, ki so jih na spletni strani dale ženske, med prvo deseterico pa je kar osem držav, kjer govorijo špansko, italijansko ali portugalsko. Vsiljivki sta le Poljska in Kanada. Francozinj, Britank in Američank pa med najbolj spogledljivo deseterico ni, pa čeprav se vam morda zdi, da bi morale biti.

Španija se je spremenila
Britanec John Hopper, avtor knjige o sodobni Španiji The New Spaniards (Novi Španci, op. p.), je rezultate Badoojeve raziskave komentiral takole: "Rezultati bi lahko presenetili tiste, ki imajo zastarelo mnenje o španski družbi, ki se je dramatično spremenila po Francovi smrti pred 35 leti. Do sredine sedemdesetih je bil položaj Špank slabši kot kjerkoli v Evropi, razen v Turčiji. Španke niso mogle odpreti bančnega računa brez moževega privoljenja. Zdaj je delež žensk v upravah velikih družb višji kot na primer v Belgiji. Sključene señore v črnem so se umaknile modernim, odločnim ženskam."

Deset držav, kjer ženske najhitreje dajo pobudo:
1. Španija
2. Poljska
3. Dominikanska republika
4. Italija
5. Argentina
6. Brazilija
7. Čile
8. Portugalska
9. Kanada
10. Venezuela

Da so Španke tudi v resnici spogledljive, pogumne in drzne, pa tujcem potrdi že kratek nočni obhod najbolj živahnih barcelonskih in madridskih četrti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.