Magazin
24 ogledov

Didžej, ki ima v omari 110 parov superg

Kid Massive Arhiv organizatorja
Od frizerja do didžeja. Do 20-letne kariere in prvega albuma. In 110 parov superg v omari. To je Kid Massive, ki bo s housom nocoj zasul ljubljanski Cirkus!

Menda ste bili deset let profesionalni frizer. Kako to, da vas je zaneslo v didžejanje in produciranje?

Res je, frizer sem bil deset let, vendar sem bil istočasno tudi didžej. Vedno sem oboževal glasbo in rekel sem si: "Če kdaj pride dan, ko bom sit friziranja, bom odnehal". In nekega dne sem se zbudil in nisem želel biti več frizer. Nekdo mi je ponudil mesto rezidenta v zelo popularnem kafiču na Danskem. Tako sem pustil frizerstvo in se posvetil le didžejanju. V omenjenem kafiču sem bil didžej tri leta, med tem časom pa sem začel tudi ustvarjati glasbo, z didžejanjem pa se zdaj ukvarjam že skoraj 20 let, kar precej dolgo.

Če bi morali izbrati, kdo med didžeji ima najboljšo pričesko, bi bil to …

Oooh (smeh). Ta je pa težka! D Ramirez ima zelo kul frizuro. Je tudi frizer, zato vem, da veliko časa posveti svoji pričeski.

Koliko časa pa vam vzame urejanje pričeske?

Ne prav veliko. Kakšni dve minuti. Pravzaprav bi se moral zdaj ostriči. Tako, da mi vzame kakšnih deset, petnajst minut, da si uredim lase. Niso ne dolgi ne kratki, nekaj vmes. Dobro je imeti kul pričesko!

Svoj samostojni debitanski album A Little Louder ste izdali pred nekaj meseci, vendar ste v glasbi že veliko dlje časa. Kako to, da se za izdajo albuma niste odločili že prej?

Pravzaprav sem že izdal dva albuma, vendar pod drugim imenom in ne kot Kid Massive. To je moj prvi Kid Massive house album in bilo je nekaj, kar se je zgodilo zdaj, ob pravem času. Čutil sem, da so moje glasbene sposobnosti zdaj boljše kot kdajkoli prej, zato je trajalo toliko časa. 20 let je trajalo, da sem ustvaril house album, vendar sem z njim zelo zadovoljen.

Pod katerima imenoma pa ste izdali prva dva albuma?

Pri prvem je šlo za projekt, imenovan Malou z brokenbeat in jazzy glasbo, drugi pa se je imenoval Geeza, ki se žanrsko opredeljuje kot electroclash/electro projekt. To je bilo kakšnih šest, osem let nazaj.

Od jazza do house – tu ste se povsem našli?

Obožujem house glasbo! Obožujem electro, tech house, komercialo, undergorund. Prav zato je pri vas dobro igrati, saj ima publika rada house glasbo, pravo house glasbo. Zato se zelo vesleim nastopa v četrtek.


Zakaj ste se odločili, da boste "osvežili" komada Touch me In The Morning in Pride (A Deeper Love)?

Gre za dve house klasiki, meni najljubši. In želel sem si ju zavrteti v svojih DJ setih. Mislim, da je bila to dobra odločitev. Aviciijev remiks Touch Me In The Morning mi je bil zelo všeč, prav tako je dobro narejen Pride. Zdi se mi pomembno, da ohranjamo klasike še naprej žive.

Kakšne odzive pa ste do sedaj dobili o svojem albumu?

Zelo dobre. Album je izšel v državah, kot so Avstralija, Japonska, Mehika, Kolumbija, Italija, Francija, Nemčija … Seznam je zelo, zelo dolg. Veliko ljudem po svetu je album všeč, ker je zelo poslušljiv, ni 100 odstotno klubski album, temveč je glasbeni album. Je rahlo komercialen, vendar vse deluje zelo dobro.

Vaš album se imenuje A Little Louder (malce glasneje). Imate za to kakšen dober recept?

Najboljši recept za malce glasneje? Dajte na glas, kolikor se da, poskakujte naokoli! A Little Louder tudi pomeni nekaj povedati, neko sporočilo, pomeni, da moraš biti bolj glasen od drugih v množici, stati višje od drugih. Pomeni bodi nekaj več, bodi več, kot si lahko. Naredi vse večje v svojem življenju, glasnejše, zabavnejše.

Vam je vrata v svet housa odprlo mesto rezidenta slavne klubske znamke Kinky Malinki ali kaj drugega?

Ne pri, Kinky Malinki sem šele tri leta. V Angliji je to zelo znana in močna klubska znamka. In Paul Crane, ki stoji za njo, je 100-odstotno predan house glasbi. Prav zato mi je zelo pomembno, da vrtim z njim in z njim razvijam svoj zvok in znamko. Obenem delam tudi kompilacije. Zame je ta znamka zelo pomemben del moje kariere.

Še za konec – menda ste nori na superge. Koliko parov jih imate v svoji omari?

Obožujem superge! Imam kakšnih 110 parov. Vedno jih kupim, kamorkoli grem, na Japonskem, v Ameriki, Avstraliji ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.