Magazin
1033 ogledov

Dišeč marmorni kolač

Naj zadiši po kakavu in rumu. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Lahko ga pripravimo čisto na hitro in prav tako ga lahko na hitro tudi zmanjka – še toplega. Naj zadiši po kakavu in rumu.

Potrebujete:

  • 12 dag masla,
  • 18 dag sladkorja,
  • 4 jajca,
  • 2 dl mleka,
  • 2 žlici ruma,
  • 30 dag moke,
  • pecilni prašek,
  • 5 dag naribane čokolade,
  • 2 žlici kakava.


Priprava:

  • Mehko maslo dobro umešajte, nato izmenjaje dodajajte sladkor in rumenjake, nekaj sladkorja prihranite za sneg. Dobro umešajte, prilijte rum in mleko in dodajte polovico moke. Gladko zmešajte.
  • Iz beljakov stepite čvrst sneg, vanj dodajte prihranjen sladkor, nato sneg primešajte prej pripravljeni masi, posujte še preostalo moko, dodajte pecilni prašek in nežno zmešajte v gladko penasto zmes.
  • Testo razdelite na dva dela. V en del primešajte naribano čokolado in kakav. V pomaščen model za peko izmenično vlivajte belo in temno maso, na koncu z vilico rahlo oblikujte vzorec v testu. Pecite v pečici, ogreti na 200 stopinj, okoli 45 minut.
  • Kolač bo še boljši, če ga boste ohlajenega prelili s čokolado.


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.