Magazin
7 ogledov

Do RTV ne kuha več zamere

Vjenec skuznutih rouž je odlično odpel Rudi Šantl (levo), Mišo pa je za pesem na Žurnal24 main
Avtor najboljše narečne popevke po mnenju strokovne žirije je Mišo Kontrec.
Ste zmagovalno skladbo napisali prav za ta festival?
Ne, v mojem predalu je bila najmanj dve leti. Čakal sem na priložnost, da jo ponudim nekomu, in nekako čutil, da bi lahko bil festival narečnih popevk pravi trenutek zanjo.

Je bila odločitev, komu jo boste zaupali, težka?
Z Rudijem Šantlom se poznava že vrsto let. Poklical sem ga in vprašal, ali bi šel na festival narečne popevke. Rekel mi je, da z veseljem. Tako sva skladbo posnela, poslala in bila je sprejeta.

Zanimivo je, da vselej zmagujejo sentimentalni, žalostni valčki, čeprav veljamo Slovenci za vesel narod ...
Mislim, da ni tako pomembno, ali je skladba žalostinka ali v ritmih hopa-cupa. Melodija in tekst sta vsekakor podlaga, in če v skladbo daš svojo dušo, potem je z njo mogoče tudi zmagati.

To je zagotovo obliž na rano, ker na Emi niste zmagali in ste to s kletvico na RTV tudi pokazali.

Iz kletvice smo naredili skladbo Sunac, za katero je besedilo napisal Rok Viličnik, melodija pa je moje delo. Skladba je že postala uspešnica, saj se že nekaj časa vrti na radijskih postajah. Zdaj smo zanjo posneli tudi videospot, katerega režiser je Slobodan Maksimovič. Zamere do kogarkoli pa ni več. To je bila le trenutna iskrica, ki je takrat pač eksplodirala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.