Magazin
5 ogledov

Do službe prek telefona

moški, telefon Žurnal24 main
Zaposlovanje. Iz ZDA prihaja trend telefonskih intervjujev za službo.

Neosebno
Telefonski razgovori za službo so zadnja moda v razvoju poslovnih komunikacij v Ameriki, ugotavljajo na US News. Podjetja tako privarčujejo čas, saj je telefonski intervju mnogo krajši kot osebni razgovor.

Veliko dam na energijo človeka in neverbalno komunikacijo, zato mi telefonski intervju ni všeč.
Rok Kremžar, direktor podjetja Medinmleko
Tudi to je resen razgovor
Pri telefonskem ocenjevanju kandidatov za delo lahko delodajalec vljudno in hitro pove intervjuvancu, da ni primeren, ter preide k intervjuju z naslednjim, zato razgovora ne jemljite zlahka. Pogosto je telefonski pogovor prvi stik z delodajalcem po oddaji prošnje, zato se morate predstaviti v najboljši luči. Če vam to uspe, ste na dobri poti do službe.

Kljub hitrosti in učinkovitosti pa ima ta metoda tudi svoje slabosti. Ker sogovornika ne vidite, je težko ugotoviti, kaj točno misli, ali je iskren in ali mu je ob pogovoru prijetno. Toda le vprašanje časa je, kdaj bo tudi videotelefonija dosegljiva vsem in bodo osebni razgovori za službo le še del zgodovine.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.