Magazin
100 ogledov

Dobre strani seksa po prepiru

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Pomiritveni seks oziroma seks po hujšem prepiru je drugačen od seksa, ki se dogaja sicer. In ima kar nekaj zaželenih značilnosti.

Strokovnjaki pravijo, da je seks po prepiru običajen način reševanja spora oziroma težav med partnerjema. Nekateri verjamejo, da je pomiritveni seks zdrav in da "preostala jeza začini spolnost", drugi pa trdijo, da je to "samo disfunkcionalno vedenje". Kakorkoli že, kaj naj bi bilo torej tisto najboljše pri pomiritvenem seksu? Zgodi se lahko karkoli od naštetega in še marsikaj vznemirljivega.

  • Spominja na prvič. Čeprav je jeza izginila, je pomiritveni seks velikokrat podobno vznemirljiv in strasten, kot je bil prvi seks s partnerjem.
  • Moški hočejo nežnost. Med pomiritvenim seksom smo pogosto lahko bolj ranljivi in bolj odprti, pravijo seksualni terapevti. Tudi moški. Orgazem je zato lahko intenzivnejši in lepši, povezanost med partnerjema pa večja. 
  • "Krivec" se želi odkupiti. Tisti, ki je zakuhal prepir, se med pomiritvenim seksom še bolj potrudi, njegova ranljivost (slaba vest naredi svoje) pa vznemirja. 
  • Ženski pogum. Čeprav ne bodo priznali, mnogo moških uživa, če v spalnici igro vodi ženska. In ravno pomiritveni seks je trenutek, ko ženske rade pozabijo na sramežljivost in si upajo več.
  • Adrenalin poganja telo in glavo. Meja med jezo in seksualno vznemirjenostjo je včasih zelo tanka. O zadrževanju jeze nekateri strokovnjaki pravijo, da je podobno seksualni frustraciji. "Kemija" telesa med prepirom je podobna "kemiji" telesa med seksom. Adrenalin po prepiru raje porabite za seks, ne za nadaljevanje prepira.
  • Seks je tekma. Prepir je vedno tudi majhna tekma med partnerjema. Tudi tekmovanje vodi v stanje pripravljenosti na fizično aktivnost. Najprej prepir, nato intenzivna fizična, telesna povezanost – dajte stvari iz sebe!
  • Zamere ne bo. Raziskave kažejo, da ženske po prepiru veliko dlje kuhajo mulo kot moški. A pomiritvenemu seksu gre zasluga, da se prepir hitreje pozabi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.