Magazin
22 ogledov

Dobrodošli pri slavnih in bogatih!

Spalnica, v kateri se crkljata Demi in Ashton.
1/6
Žurnal24 main
O njih beremo v tabloidih in jih gledamo na televiziji – ljubezenske zveze, poroke, (domnevne) nosečnosti, otroci, ločitve, škandali ... Manj pa se ve, kakšni so domovi slavnih in bogatih.

Ki si lahko izpolnijo skoraj vse želje in si uredijo dom, o kakršnem so sanjali. Na pomoč jim priskočijo najdražji arhitekti in oblikovalci, ki vedo tudi to, kje najti unikatno in drago pohištvo. In če navadni smrtniki stanovanja merimo v desetinah kvadratnih metrov, jih oni velikokrat v stotinah. Če dodajo še fantazijo strokovnjakov in veliko denarja, lahko pričarajo pravljične domove. Pokukajte v nekatere od njih!

Hiša Helen Mirren
Angleška igralka, ki je lastnica oskarja za glavno žensko vlogo, ima, kot se za zvezdnike spodobi, več domov – v Londonu, na jugu Francije in v Los Angelesu. Triinšestdesetletna igralka ni pristašica modernega in novega, ampak obožuje slog iz sredine 19. stoletja in skoraj vse prostore ima urejene v tem slogu. Razkošje pa kljub temu odlikujejo jasne in elegantne linije ter drobni detajli, ki dajo očarljiv oseben pečat.

Gwyneth dokazuje, da ima občutek za lepo.

 
Dom Gwyneth Paltrow
Hišo Gwyneth Paltrow na imenitnem delu Long Islanda, ki je znan kot The Hamptons, označuje minimalizem, del hiše pa je v Londonu živeča oskarjevka opremila v retro slogu in za stene izbrala tapete z velikim retro vzorcem. Petintridesetletnica je pri opremljanju hiše dokazala, da bi z lahkoto zamenjala poklic. "Postala sem enciklopedija oblikovanja za svoje prijatelje," je povedala Gwyneth, ljubiteljica izčiščenih linij. Za vilo na vzhodni obali ZDA je izbrala belo in druge svetle barve, ki jim ponekod "nasprotuje" črna, vse skupaj pa pusti vtis skromnega, a funkcionalnega.

Spalnica Demi Moore
Spalnica, v kateri moči nabirata in se zabavata Demi Moore in njen petnajst let mlajši mož Ashton Kutcher, je prostorna in preprosta. Demi, sicer veliko zbirateljico starih in dragih punčk, navdušuje minimalizem, zato v svetli spalnici ni veliko pohištva – velikanska lesena postelja in moderen kamin ter ne veliko drugega. Velika okna in velikanska terasa s pogledom na okoliško zelenje namigujejo, da je spalnica tudi prostor, namenjen sprostitvi. In ravno zaradi velikih oken, ki "vzpostavljajo komunikacijo z zunanjim svetom", Demijina spalnica pusti vtis, da je nekje na samem sredi narave, čeprav je v resnici v Los Angelesu.

Kuhinja Stevena Spielberga
Mahagonij in kamen označujeta kuhinjo režiserja, producenta, scenarista ter filmarja, ki je s filmi, pri katerih je imel prste zraven, zaslužil največ. Steven pravi, da ima kuhinja v njegovem srcu posebno mesto. Velika kuhinja je praktična in funkcionalna, od jedilnice jo loči dolg pult, ki je hkrati tudi velika delovna površina. Ker je dnevne svetlobe veliko, je Stevenova kuhinja popolna za delo in uživanje.

 

Preberite še:

Je skrivnostni kupec Brad Pitt?
Zvezdniki imajo radi New York
Sarah Jessica ima popolno kuhinjo

Dnevna soba Claire Danes
Claire Danes, ki je z Jaredom Letom igrala v nadaljevanki To trapasto življenje, z Leonardom DiCapriem pa v eni od filmskih različic Shakespearove tragedije Romeo in Julija, je v svoji dnevni sobi moderen prostor zlila (s pomočjo notranjega dekoraterja) z retro pohištvom – očaral jo je slog petdesetih let prejšnjega stoletja, ki ga dopolnjuje temen lesen parket.


Vsi mi, ki nismo slavni in bogati, pa se lahko tolažimo z mislijo, da je naš dom glamurozen in udoben, če se v njem dobro počutimo. No, fotogalerijo pa si vseeno oglejte!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.