Magazin
212 ogledov

Dojenje topi kilograme

Žurnal24 main
Kilograme, ki ste jih mamice pridno nabirale med nosečnostjo, lahko učinkovito potrošite na povsem naraven način – in sicer z dojenjem. Tudi do 500 kalorij dnevno.

Doječe matere naj bi tudi po porodu sicer uživale energetsko bogato, a zdravo hrano. Vsakodnevno naj bi tako zaužile najmanj od 1500 do 1800 kalorij, saj jih v prvih poporodnih mesecih še kako potrebujejo. Dokazano je namreč, da jih samo z dojenjem tekom dne porabijo najmanj 500.

Dojenje koristi tudi materam
Za malčka je materino mleko še zmeraj najboljša in najbolj zdrava oblika prehrane. Otroku zagotavlja vsa potrebna hranila za rast in razvoj, proces dojenja pa koristi tudi materam. Poleg številnih pozitivnih vidikov, dojenje pomagati tudi "kuriti" kalorije, in sicer kar od 200 do 600 kalorij na dan.

Boljše kot kakršnakoli dieta
Strokovnjaki z ameriškega zdravstvenega ministrstva opozarjajo, da hitre diete, ki bi novopečenim materam znova pomagale osvojiti težo, kot so jo imele pred porodom, niso priporočljive. Vsaj v prvih mesecih po porodu znajo biti kakšne še posebej drastične diete za mamico celo škodljive. V nasprotju s tovrstnimi ukrepi pa lahko doječe matere na povsem naraven in predvsem zdrav način z dojenjem tako pomagajo vzdrževati telesno težo.

Varuje pred rakom dojk
Ameriški Journal of Medicine je nedavno objavil rezultate večletnih raziskav, ki so potrdili, da dojenje tudi občutno zmanjšuje tveganje za razvoj sladkorne bolezni tipa 2 in celo tveganje za nastanek raka dojk. Mamice torej nikar ne oklevajte in se vsakodnevno s pridom poslužujte te enkratne oblike vadbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.