Magazin
197 ogledov

Dolžina in seks

Dolgolasa Gwyneth naj bi razmišljala samo o seksu. Žurnal24 main
Tokrat gre za dolžino ženskih las in trditev, da ženske z dolžino las zavestno in podzavestno pokažejo, da so ali niso zainteresirane za seks.

Je mogoče, da kratkolasa Victoria Beckham trenutno ni zainteresirana za seks, dolgolasi Gwyneth Paltrow pa gre po glavi malo drugega kot seks?

Je, vendar samo če drži teorija britanske seksologinje Pamele Stephenson, ki trdi naslednje: to, da "ženske namerno zmanjšajo svojo seksualno privlačnost , včasih pomeni, da želijo odbiti zanimanje moških". To naj bi bil njihov cilj tudi takrat, ko se odločijo za kratko frizuro.

Posredno Pamelina teorija pomeni, da so ženske s kratkimi lasmi moškim seksualno manj privlačne, ali celo, da s kratkimi lasmi nekatere moške seksualno odbijajo.

Brez dolgih las, brez poželenja?
V britansko razpravo so se vključile seksologinje in psihologinje, ki so povedale marsikaj zanimivega.

Raziskave potrjujejo, da moške bolj privlačijo ženske z dolgimi kot kratkimi lasmi. Skoraj vsakemu moškemu, ki mu pokažeš fotografijo iste ženske s kratkimi in dolgimi lasmi, je bolj všeč tista z dolgimi lasmi. Anjula Mutanda, psihologinja in specialistka za odnose med spoloma, pravi, da so ženski dolgi lasje "stenografija za seksualno privlačnost".

Krajši lasje, manj seksa?
Hannah Betts pravi, da je, "na kratko poostrižena ženska oropana poželenja". Vetaranka med seksologinjami Irma Kurtz (njen posrečeni priimek izgovarjamo Kurc) trdi: "Dolgi lasje oglašujejo željo po privlačnosti!" Po njenem ženska, ki se poigrava z dolgimi lasmi, sporoča: "Na voljo sem!" Prav ona tudi trdi, da ženske s kratkimi lasmi manj seksajo kot ženske z dolgimi.

V razpravi so sodelovali tudi frizerji. Richard Ward pravi, da je neumnost trditi, da odločitev za kratko frizuro pomeni, da se je ženska, vsaj začasno, odpovedala seksu. In kako to ve? "Večina žensk, ki se odloči za zares kratko frizuro, je v stabilnih razmerjih,"  trdi Richard.

Od jamskih do današnjih bejb
Evolucijski psihologi zatrjujejo, da se moški tako odzivajo že od prazgodovine. Dolgi zdravi lasje so bili od nekdaj eden izmed ključnih virov ženske privlačnosti, ko je moški iskal partnerico za razmnoževanje. Umetniška dela naših prednikov, ki so živeli v jamah, jasno kažejo, da so povezovali dolžino las s plodnostjo in privlačnostjo. Najbolj plodne in najbolj privlačne jamske bejbe imajo najdaljše lase.

Kaj pa danes? Ste že videli kakšno reklamo za šampon, v kateri bi nastopala ženska s kratkimi lasmi? Gosti in dolgi lasje, ki zavalovijo ob vsakem ženskem gibu, ostajajo znamenje, poosebljajo žensko na vrhuncu privlačnosti.


Kaj želi Victoria sporočiti s kratko frizuro? © Flynet/JLP

 
Dolgolaske so bolj dostopne?
Dotikanje las in poigravanje z njimi ostaja ena izmed izmed najbolj očitnih ženskih zapeljevalskih orožij. Dolgi lasje naj bi moškim možganom sporočali, da imajo opravka z bolj seksualno dostopno in ustrežljivo žensko. Dolgi lasje naj bi poleg tega žensko razlikovali od moškega, čeprav so imeli od jamskih do rokerskih dni dolge lase tudi moški.

Ker so dolgi lasje vseeno močan simbol ženskosti, naj bi se ženska, kadar izgubi zanimanje za seks, zavestno ali podzavestno odločila za kratke lase. V vsakem primeru naj bi ta poteza pomenila, da se v njenem čustvenem svetu nekaj dogaja, da jo nekaj muči. Velika možnost je, da je izvor težav seks. Morda je nezadovoljna s kakovostjo, morda s količino. Morda pa hoče povedati, da bo prevzela vodilno vlogo v postelji.

Nova frizura, nov moški?
Nekateri seveda mislijo, da je povezovanje dolžine in seksa nesmisel, pa naj gre za ženske lase, ali za bolj tradicionalni izvor razprav o dolžini, ki je med moškima nogama.
Nekaj pa zanesljivo drži: če ženska nenadoma začenja posvečati veliko pozornosti lasem, ali se po dolgem času odloči za temeljito drugačno frizuro, se v njenem življenju, zelo verjetno tudi v seksualnem, dogaja nekaj novega.

Morda ima ljubimca, morda pa svojemu stalnemu sporoča, da bo šla v akcijo izven doma, če se ne bo bolj ali/in večkrat potrudil.

Pa še nekaj drži: malo kakšna samska ali nesamska ženska z dolgimi lasmi, ki se ozira po novem moškem, se med “pripravami” odloči za radikalno skrajšanje las.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.