Magazin > VIP
82 ogledov

Douglas: "Raka je povzročil oralni seks"

Michael Douglas EPA
Igralec Michael Douglas je razkril, da je vzrok za nastanek raka v grlu oralni seks.

Igralec se je razgalil v intervjuju za The Guardian in zaupal, da je bil virus HPV (humani papilomski virus) odgovoren za bolezen, ki so mu jo odkrili pred tremi leti, ne pa kajenje in pitje alkohola, kot je sprva mislil.

Na vprašanje, če je obžaloval, da je kadil in pil, je odgovoril: "Ne, ker si ne želim iti v podrobnosti. Lahko povem, da to vrsto raka povzroča virus HPV, ki je dejansko posledica oralnega seksa. Skrbelo me je, če ni morda kriv stres zaradi sinove zaporne kazni. Vendar da, gre za spolno prenosljivo bolezen, ki povzroča raka. A če jo imaš, potem je oralni seks celo dobro zdravilo zanjo."

Oseminšestdesetletniku so avgusta 2010 diagnosticirali raka, potem ko je imel več mesecev težave z grlom. "Vedno se bom spominjal zdravnikovega pogleda," je povedal Douglas. "Rekel je: 'Potrebovala bova biopsijo.' Na korenu jezika sem imel tumor, ki je bil velik kot oreh, noben drug zdravnik pa ga ni videl."

Kemoterapijo je opravil v osmih tednih in raka odpravil. "Pri tovrstnem raku je 95 odstotkov možnosti, da se bolezen ne ponovi," je pojasnil igralec.

Specialist za bolezni grla Mahesh Kumar je povedal, da ni popolnoma dokazano, da je raka povzročil HPV. Izrazil je dvom, da se je rak pri Douglasu razvil izključno zaradi omenjenega virusa, in da trditev, da mu je oralni seks pri tem celo pomagal, ni logična.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.