Magazin
17 ogledov

Drobne prijetnosti za srečo

Polepšajte si svoj vsakdan. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Se vam zdi, da je svet obrnjen proti vam? Da stvari ne bi morale biti slabše in ste najbolj nesrečen človek na tem planetu?

Na poti v službo ste ugotovili, da ste doma pozabili telefon, avtobus vam je pred nosom ušel, pajek odnesel avtomobil, zračnica na kolesu pa je prazna. Pride čas, ko se zdi, da je vse obrnjeno proti nam. Zato moramo biti ves čas pozorni na malenkosti, ki nam lahko polepšajo dan, če jim le to dopustimo.

Nič ni samoumevno, zato se moramo veseliti tudi povsem vsakodnevnih malenkosti, ki nam lahko pomenijo svetel žarek v še tako groznem dnevu. Velikokrat se zgodi, da nam gre vse narobe, da se trudimo, a nikakor ne uspemo, nakopičijo se nam problemi v službi in doma. Vse to nam lahko pokvari dan ali pa cel teden. Ob vseh težavah in mukah pogosto pozabimo na male stvari, ki nas razveselijo in osrečijo.

Ko sreča pade iz zraka
Prijetne malenkosti se nam zdijo povsem običajne in tako ne zaznamo lepih trenutkov kot bi jih lahko. Zato naj vam ne bo najden drobiž na pločniku ali v prvem poskusu na pravi strani odprta knjiga nekaj povsem običajnega. To sta že dva trenutka, ob katerih se lahko nasmejete in razveselite.

Veseli ste lahko, ko brezciljno preklapljate po televizijskih programih, ko je objem s prijateljem daljši od običajnega, ko je mama spekla vašo najljubšo slaščico, ko vas pokliče vaš dragi prav v trenutku, ko ste pomislili nanj. Izkoristite trenutke z najboljšimi prijatelji, ob gledanju fotografij se spominjajte preteklih doživetij in smejte se na ves glas.

Saj veste, vsak je svoje sreče kovač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.