Magazin
132 ogledov

Drugačna valentinova darila

Podoknica
1/7
Luka Ovčar
Z nepričakovanim presenečenjem boste pokazali, da ste si zanjo ali zanj vzeli čas.

Če nočete izpasti kičasti in brez dobrega okusa, se letos (in tudi sicer) raje izognite plišastim srčkom in drugim podobnim brezosebnim rekvizitom z osladnimi napisi ter dolgočasnim bonbonieram, ki jih lahko na hitro kupite na prvi bencinski črpalki. Raje si vzemite čas in ljubljeni osebi namenite njej ali njemu posebej posvečeno darilo – marsikatero je tudi tako, v katerem lahko uživata oba.

Mi vam ponujamo nekaj predlogov, včasih pa je dovolj le drobna pozornost, kot so povabilo v slaščičarno na tortico, doma skuhana romantična večerja presenečenja, iskreno ljubezensko pismo ali druge ustvarjalne malenkosti, ki naj ne bodo vezane le na en dan v letu.

Od 200 € za podoknico

Za iskreno izpoved ljubezni so fantje nekoč dekletom peli podoknice, dandanes pa se ta romantična oblika izpovedi izgublja. Vid Polončič Ruparčič in Javor Škerl Vogelnik sta med glasbeniki, ki to obujajo s kitarama in glasom. O pesmih se lahko dogovorite, za 20 minut nastopa pa boste odšteli po dogovoru, praviloma pa 200 evrov za oba. Na takšno ceno lahko računate tudi pri drugih neestradnih glasbenikih.

Polet z balonom v dvoje od 280 €

Omislite si polet z balonom v dvoje, kjer bo edina priča vajine ljubezni pilot – to ponudbo imajo izrecno pri podjetju Abstel (280 evrov) in balonarskemu klubu Ekopool (300 evrov), lahko pa se dogovorite tudi pri drugih balonarjih.

Romeo in Julija od 20 € do 450 € za dva ali Vrhunci romantike za 34 € za dva

V ljubljanski in mariborski Operi pripravljajo posebne valentinove predstave – v Ljubljani večno klasiko, balet Romeo in Julija (cena varirajo glede na to, kje sedite), v Mariboru pa koncert Vrhunci romantike, ki si ga lahko 13. februarja ogledate v novomeškem Kulturnem centru Janeza Trdine (pod naslovom Poklon ljubezni), na valentinovo pa v matični hiši.

Kocka po vaših željah za 79,90 €

Ljubljenega ali ljubljeno lahko presenetite tudi z unikatnim izdelkom mladih domačih oblikovalcev, kot je večnamenska kocka Maje Orehek. Najdete jo v različnih trgovinah z unikatnimi izdelki, avtorica pa vam jo bo tudi priredila v svojem slogu in po vaših željah. Več o njenih izdelkih najdete na strani www.majin-atelje.si.

168 € za romantični paket Ljubim te v piknik-gril koči

V idiličnem okolju Zelen'dola ob Šmartinskem jezeru v bližini Celja si lahko v posebni finski piknik-gril koči z odprtim ognjiščem privoščite nekaj ur romantike v sklopu paketa Ljubim te. Koča bo tematsko okrašena s svečkami, čakali vas bodo piknik košara Ljubim te, steklenica penine, oglje za vzdrževanje ognja ... Več na www.eventkoca.si, pod Najem. Lahko pa na lastno pest najamete kočo in sami poskrbite za vsa romantična presenečenja.

Festival ARTish - unikatnost v podhodu

V prostorih Zavoda Sreda v ljubljanskem podhodu Ajdovščina jutri med 9. in 19. uro pripravljajo že drugo izdajo ARTisha, ustvarjalnega festivala s prodajno razstavo avtorskih del, kjer boste mogoče našli kak izdelek za vašo boljšo polovico. Obljubljajo odlične in unikatne ideje 26 domačih ustvarjalcev in ustvarjalnih kolektivov. Več najdete na spletni strani www.artish.si.

Tetovaža ni šala - imenom se raje izognite

Čeprav se lahko v zanosu zaljubljenosti odločite, da bi svoje navdušenje nad partnerjem ovekovečili na kakšnem delu vašega telesa, se imenom raje izognite. Angelina Jolie je tako na primer obžalovala napis Billy Bob na levi rami, je pa to ni odvrnilo od novih tetovatorskih posegov. Izberite raje isti estetski simbol, ki ga bosta neobremenjeno nosila oba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.