Magazin
67 ogledov

Družinam najprijaznejše mesto

Firence Shutterstock
Mesta. Družinam najprijaznejše Firence so od nas oddaljene le nekaj ur.

Britanski Tripadvisor je za družinam najprijaznejše mesto izbral Firence. "Videti Michelangelovega Davida v živo ali se sprehoditi skozi Duomo je vznemirljivo doživetje tako za starše kot za otroke," pravijo pri Tripadvisorju, kjer priporočajo, da v Firencah poskusite enega od najboljših sladoledov na svetu ter z otroki priredite piknik na trgu Michelangelo in uživate v razgledu na zlato mesto.

Zgodovinski Edinburg

Na drugo mesto so Britanci postavili Edinburg, kjer lahko obiščete svetovno znani grad s številnimi brezplačnimi muzeji in festivali. Ogledate si lahko še staro jahto britanske kraljeve družine ter obiščete razstavi Camera Obscura in Svet iluzije.

Bojne ladje v Londonu

Poleg največjih znamenitosti Londona, ki se je uvrstil na tretje mesto, z otroki obiščite Grant Museum of Zoology – Veliki muzej živalstva ter si oglejte rekonstrukcijo bojnih ladij Golden Hinde in HMS Belfast.

Na igrala v Berlin

Berlin je idealno mesto za družine že zato, ker so tam otroci res lahko otroci in se igrajo na številnih igriščih in parkih, poleg tega pa lahko obiščejo velikanski živalski vrt ali Legoland. Nekoliko starejši otroci si bodo z zanimanjem ogledali Checkpoint Charlie in tamkajšnji muzej.
Na peto mesto med družinam najprijaznejšimi mesti je Tripadvisor postavil Barcelono, sledijo Rim, Dunaj, Pariz, Budimpešta, na desetem mestu pa je pristal Istanbul.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.