Magazin
19 ogledov

Drzni eksperimenti sredi Ljubljane

eksperiment Hiša eksperimentov
Znanost ni nikoli dolgočasna, o čemer se lahko prepričate ta konec tedna v središču Ljubljane.

Med 30. majem in 2. junijem se v Ljubljani dogaja nekaj zelo poučnega in zanimivega. Ulice in trge je namreč zavzel Znanstival 2013, dogodek, namenjen vsem radovednežem, ki jih ni strah priznati, da se želijo naučiti česa novega. Starostne omejitve za udeležbo seveda ni, pokrovitelj projekta pa je predsednik države Borut Pahor.

Drzni eksperimenti

Danes se bo Znanstival začel z drznimi eksperimenti, ki bodo od 10. ure zavzeli Prešernov trg. Na bližnjih trgih, mostovih, po ulicah in v Hiši eksperimentov na Trubarjevi cesti bodo nato ves dan potekale zanimive predstavitve, drzni in zabavni znanstveni poskusi ter dogodivščine, ki bodo obiskovalcem na prijazen in poljuden način predstavile teme iz znanosti. Ker bodo velik del programa izvajali tuji oziroma tuje govoreči gostje, bo poskrbljeno za simultani prevod iz angleščine v slovenščino. Organizatorji za soboto napovedujejo pravi spektakel.

Tlakologija in Vonjologija

V nedeljo se bo dogajanje v mestu nadaljevalo z znanstvenimi dogodivščinami na temo, zaključilo pa se bo ob 17. uri v Hiši eksperimentov s pravo znanstveno pravljico.

V ospredju češnje in vino

Na delavnicah Drzni eksperimenti, ki se jih lahko udeleži vsakdo, boste lahko iz enostavnih predmetov izdelali nadvse zanimive znanstvene stvaritve, na primer oboo, vulkan, letala, vozilo na zračni blazini, spektroskop, fagot in številne druge. Poleg vsega naštetega bo Hiša eksperimentov med Znanstivalom imela priprta vrata, kar pomeni, da jo boste lahko brezplačno bolje spoznali. Več na Znanstival.si.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.