Magazin
656 ogledov

Dunajska krompirjeva solata

krompirjeva solata Blanka Kefer
Krompirjeva solata je klasična priloga k ribjim in mesnim jedem. Pripravite jo po dunajsko.

Sestavine:

  • 600 g krompirja (kuhanega)
  • 2 čebuli
  • 1/4 l juhe
  • 3 žlice kisa
  • 5 žlic olja
  • sol
  • poper
  • 1 ščepec kumine (cele)

Priprava:

  • Za dunajsko krompirjevo solato kuhamo neolupljen krompir v slani vodi od 15 do 20 minut (odvisno od velikosti krompirja).
  • Pustimo, da se krompir ohladi; medtem olupimo čebulo in jo na drobno nasekljamo.
  • Segrejemo skodelico juhe. Ohlajen krompir olupimo in narežemo na rezine.
  • Na krompir damo juho in čebulo. Posolimo, popopramo ter dobro zmešamo s kisom in oljem. Po želji lahko krompirjevo solato začinimo še s celo kumino.

več receptov za okusne solate poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.