Magazin
64 ogledov

Dušen losos s špinačo

Se vam že cedijo sline? Žurnal24 main
Imate radi ribo? Eksplozija fantastičnih okusov vas bo pripeljala v višave, če tokrat pripravite božanskega lososa s špinačo ...

Za štiri porcije boste potrebovali naslednje:

  • 300 g zamrznjene špinače,
  • 4 fileje lososa (po 200 g),
  • 1 korenček,
  • 1 rdečo papriko,
  • 1 kemično neobdelano limono,
  • pol šopka drobnjaka,
  • strok česna,
  • 1 žlico masla,
  • 2 žlici olivnega olja,
  • sol, poper,
  • 4 kose pergamentnega papirja.

Priprava
Špinačo odmrznite. Olupite korenček in očistite papriko, odstranite peščišče, oboje narežite na tanke rezine in pokrito dušite na stopljenem maslu približno 5 minut.

Pečico ogrejte na 180 stopinj Celzija. Limono temeljito operite, osušite, na tanko olupite in lupino narežite na tanke trakove. Iztisnite tudi njen sok. Drobnjak operite, osušite in na drobno narežite.

Ribje fileje posolite, popoprajte in razmestite na pergamentni papir velikosti približno 20 krat 25 centimetrov. Posipajte jih z mešanico drobnjaka in limonine lupine, z narezanimi trakovi paprike in korenčka. Vse skupaj pokapljajte z limoninim sokom.

Ribje fileje zavijte v papir, podobno kot bi zavijali darilo. Odprte konce (približno 1 cm) zavihajte in potegnite malo navzgor, da sok med pečenjem ne bo odtekal. Zaprte zavojčke položite na pekač in v pečici pri 160 stopinjah pecite približno 15 minut.

Česen olupite in na drobno narežite. Na ponvi segrejte olje in na njem 3 minute dušite česen skupaj z odcejeno špinačo. Špinačo posolite, popoprajte in jo razdelite na prej segrete krožnike.

Zavojčke z lososom previdno odprite s škarjami in pazite, da se ne opečete. Pustite, da vsa para prej izhlapi. Ribo previdno naložite na špinačno podlago in jo prelijte s sokom od pečenja. Poleg lahko ponudite tudi kuhan krompir.

Dober tek!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.