Magazin
24 ogledov

Dva tisoč evrov za fotografijo

Avtorja najboljše lanske novinarske fotografije čaka 2000 evrov nagrade. Žurnal24 main
Sredi marca bo znan zmagovalec natečaja za najboljšo slovensko novinarsko fotografijo lanskega leta.

Natečaj SPP Zavoda za promocijo fotografije tokrat poteka prvič, postal pa naj bi tradicionalen. Namenjen je fotografom in fotoreporterjem, ki objavljajo v slovenskih medijih in imajo stalno prebivališče v naši državi.

Zadnji rok za prijavo je 7. marec, žirija pa bo nato podelila dve prvi nagradi, vredni 2000 evrov. Dobila jo bosta avtorja najboljše posamične fotografije in najboljše fotozgodbe oziroma reportaže. Poleg tega bodo s 300 evri nagradili še dvakrat po pet fotografij.

Prijaviti se je mogoče v petih kategorijah (novice, ljudje, šport, zabava in kultura ter narava in okolje), o najboljših pa bo odločala petčlanska žirija. V njej so priznani mojstri svetlobe in teme: Enric Marti, urednik agencije AP, fotografinja in predavateljica fotonovinarstva Susan Glen, večkrat nagrajen fotograf agencije SIPA Alfred Yaghobzadeh, fotograf Reutersa Damir Šagolj, ki je bil lani nominiran za Pulitzerjevo nagrado, ter direktor zavoda Matej Leskovšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.