Magazin
30 ogledov

Dvojni balonček na X-ploziji zabave

1/55
Žurnal24 main
V soboto, 30. januarja, so se kot glavni nastopajoči na Eksploziji zabave predstavili angleški Stereo MC's. Ime je v globalnem smislu še najbolj poznano po mainstreamovskem hitu Connected iz leta 1992.

Čeprav so Stereo MC's iz Londona Slovenijo obiskali prvič, niso nastopili kot bend, ampak so imeli pripravljen le DJ Set. O vplivih hip hopa, jazza in alternativne glasbe, ki so prisotni v njihovi glasbi, se sicer nismo menili, saj nam je bilo naročeno, naj bodo vprašanja čim krajša in čim bolj splošna.

Pogovarjali smo se z Robom Birchem. Glava benda stoji za prepričanjem, da je treba iti za koncertne nastope na neki drug mentalni vlak, in dodaja, da se je treba po svoje oddaljiti. Ta njegova alienacija je bila v konkretni obliki vidna v tem, da je prespal ves popoldanski promocijski čas in tako prišel na prizorišče tik pred začetkom nastopa. Čeprav je bil v svojem filmu, je bil prijeten in zanimiv sogovornik. Verz iz komada Black Gold je vzel kar za naslov zadnjega studijskega albuma Double Bubble, o katerem smo med drugim na kratko pokramljali z njim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.